HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Biden-adminisztráció segíti a 3D nyomtatás széleskörű elterjedését

ferenck 2022.05.18. 08:00

Az additív gyártás jelentősége évről évre nő, és a pandémia sem tudta nagyon hátráltatni a technológia fejlődését, sőt, a 3DP kritikus szerepet játszott az ellátási lánc fennakadásainak orvoslásában, illetve kevesebb veszteség érte, mint más szektorokat.

Elnöksége alatt Barack Obama lelkes támogatója volt a 3D nyomtatásnak, és most a Biden-adminisztráció is beállt mögé, ugyanis csatlakozott a GE Aviation, a Honeywell, a Lockheed Martin, a Raytheon és a Siemens Energy Additive Manufacturing Forward (AM Forward, AM Előre) közös kezdeményezéséhez. A kezdeményezés célja a 3DP használatának támogatása az amerikai vállalati szektorban, minél több cég meggyőzése, hogy éljenek az AM adta lehetőségekkel.

3dnyomtatas_joebiden.jpg

Az amerikai vezetés mindent megtesz a gazdasági problémák enyhítéséért, például a középosztály országos szintű megerősítéséért. Az AM Forward a munkaköltségek csökkentésével szintén hozzájárul ehhez a célhoz.

Az Egyesült Államok kis- és középvállalkozóinak, gyártóinak versenyképességét jól fizető gyártószektori állásokkal, az ellátási lánc gördülékeny működésének AM általi biztosításával igyekeznek növelni.

Az AM Forward önkéntes-alapú, a köz- és a magánszférát összekapcsoló kezdeményezés. A technológia szélesebb körű használatát a korai befogadó ikonikus amerikai nagyvállalatok promótálják. Mind az öt cég elkötelezett mellette.

Nyilvánosan bejelentették, hogy kisebb amerikai gyártók, beszállítók nyomtatott termékeit fogják vásárolni, bőséges technikai támogatást nyújtanak ezeknek a gyártóknak, segítik őket új megoldások kiaknázásában, fejlesztési és tanúsítványszabványokat dolgoznak ki.

A nagyvállalatok mellett megsüvegelendő a Biden-adminisztráció részvétele, ami egyébként nem meglepetés, mert korábban már több, az AM országos elterjedéséhez hozzájáruló szövetségi programot azonosítottak. Például a startupok költségein és a korlátozott tréninglehetőségeken igyekeznek változtatni. Kis- és középvállalkozásoknak nagyobb hozzáférést biztosítanak gépekhez, és az AM-munkaerő képzésébe is fektetnek állami pénzeket.

Címkék: trendek jövő gazdaság ipar GE Siemens Lockhead Martin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3917827045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása