HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Drótlézeres fémnyomtatót jelentett be a Mitsubishi Electric

ferenck 2022.03.31. 08:00

Egy-két éve még kevesen gondolták volna, hogy a (Mitsubishi Motorsnál kevésbé ismert) Mitsubishi Electric két drótlézeres fémnyomtatót, az AZ600 két modelljét fogja bejelenteni és a kereskedelemben forgalmazni.

A bejelentés és a gépek egyértelműen jelzik, hogy a nagyvállalatok mennyire magukénak érzik és elfogadták a technológiát. De nemcsak ezt, hanem azt is, hogy környezetbarát technikákat választva, a jövőben kevesebb széndioxidot fognak kibocsátani.

Egyre elkötelezettebbek a fenntartható fejlődés mellett.

3dnyomtatas_mitsubishi.jpg

Az 1921-ben alapított vállalat adja a Mitsubishi elektronikai és elektromos berendezéseit, a terület egyik kulcsszereplője, a légkondicionálástól a szállításig, gyárak automatizálásától lakó- és középületek energiafelhasználásáig, szinte mindenre van megoldásuk.

Most folytatják fémnyomtatási próbálkozásaikat, a drótlézeres gépek kategóriájukban világelsők, ezek az első ilyen printerek. Az öttengelyes térbeli kontrollt biztosító szerkezetek nyilván komoly szolgálatokat tesznek majd a felhasználóknak.

A Mitsubishi aktivitása az additív gyártásban része annak a trendnek, hogy egyre több nagyvállalat igyekszik kihasználni a technológia előnyeit. A japán cég például nyomatékosította, hogy a 3D nyomtatás segít csökkenteni hagyományos gyártófolyamatok időtartamát, kevesebb a hulladékanyag, rugalmasabb a tervezés, könnyebb az alkatrészek integrálása, kisebb a nyomatok tömege.

Az utolsó kettőt külön kiemelik, mert a gyártás az ilyen lehetőségekkel lép a decentralizáció korába.

A fenntarthatóság jegyében, a Mitsubishi Electric Group csatlakozott a Környezeti Fenntarthatóság Vízió 2050 kezdeményezéshez, amelynek egyik elsődleges célja a szénmentes technológiák átfogó használata.

Fémnyomtatáshoz persze nem kell saját gépet fejleszteni, mert van épp elég a piacon. A cég viszont a poralapú printerek problémáira is igyekszik reagálni a gépekkel, úgy fejlesztették őket, hogy megoldást jelentsenek ezekre, és persze biztonságosak is legyenek.

Címkék: nyomtatók Mitsubishi fémnyomtatás nyomtatótechnológiák fémpor

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6817770150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2022.04.02. 21:56:12

Ne haragudj, de ez a poszt mi? Kinek íródott? Én egy átlagos villamosmérnök vagyok, ismerem a 3D nyomtatás néhány elvét, fajtáját, és egészen jól a műanyagszálas 3D nyomtatást. Amatőr szinten tájékozott vagyok. De "drótlézer nyomtatóról" még sosem hallottam. Ez "tükörfordítás" angolról? Nos, fogalmam sincs mi ez, de ebből a posztból semmi érdemi dolog nem derült ki, amely eloszlatná a homályt, csak valami általános MITSUBISHI PR- szöveg. Csalódott vagyok. Nesze semmi, fogd meg jól!
süti beállítások módosítása