HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csökkennek a nyomtatott egészségügyi eszközök gyártási költségei

ferenck 2022.03.02. 08:00

Két kaliforniai startup, a PrinterPrezz és a Uniformity Labs együttműködési szerződésen dolgoznak. A jövőben a Uniformity technológiáját fogják használni lézeres porágy-fúzióval és binder jetting eljárással készülő orvosi műszerekhez, egészségügyi alkalmazásokhoz.

Először a labor ultraalacsony porozitású Ti64 titánporával dolgoznak a PrinterPrezz innovációs központjában. Implantálható szerkezeteket készítenek, gerincoszlop-beültetéssel kezdik. Az implantot a 3D Systems ProX DMP printereivel nyomtatják.

3dnyomtatas_uniformity.jpg

Az alacsony porozitású por használatával jelentősen csökken a nyomtatási idő, a nyomtatási idővel pedig a gyártási költségek szintén csökkennek. A két vállalat az FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatalának a jóváhagyását igyekszik minél előbb megszerezni a termék forgalmazásához.

„Ki akarjuk használni a Uniformity Labs fémporainak minőségét, így az új termékek világszerte gyorsabban kerülnek kereskedelmi forgalomba, és a betegeknek kevesebbet kell kiadni rájuk” – jelentette ki Shri Shetty, a PrinterPrezz vezérigazgatója.

Ezek a porok általában jobb mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, nagyobb mennyiségben gyárthatók, mint a piacon hasonló célra beszerezhető többi. Mivel a két startup vezetősége az utóbbi években többször közösen dolgozott, kételyük sincs az együttműködés gördülékenységéről.

Izgatottan várják az eredményeket, olcsóbb műszereket és implantátumokat, orvosi platformjaik elérhetőségének bővülését.

„Szédületes üzleti lehetőség, titánporunk tökéletes alkalmazása. Kiváló az eddigi együttműködés, és nagyon várjuk új technológiáink és innovációs platformjuk összekapcsolását. Más iparágak már használják a nyomtatóeljárásunkat, és egyértelműen növelik vele a nyomatok értékét. Az egészségügyben ugyanezt az eredményt akarjuk elérni” – nyilatkozta Adam Hopkins, a Uniformity Labs alapító-vezérigazgatója.

Címkék: titán orvosi implantátum fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9116818894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása