HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az EOS bemutatta legerősebb alumíniumötvözetét

ferenck 2022.01.25. 08:00

A fémnyomtatás egyik meghatározó szereplője, a német EOS bejelentette legújabb alumíniumötvözetét, az Al2139 AM-et. Az ötvözet a cég eddigi legerősebb alumíniumalapú nyomtatóanyaga, ami izgalmas alkalmazásokat vetít előre. Elsősorban autó- és a légjárműipari hasznosulásokra számíthatunk.

Az alumínium régóta fontos az additív gyártásban, sokan foglalkoznak vele, érdeklődnek iránta. Egyre több szektorban használják, de az autó- és légjármű-ipar a legfontosabbak.

3dnyomtatas_eos_6.jpg

Az anyag népszerűségének okai egyértelműek: könnyű, de erős, vegyileg jól kezelhető és magas az ellenállóképessége. Nem véletlen, hogy az Egyesült Államok légi erejétől kezdve a Boeingig, a Mercedes-Benzig, vagy az Airbusig, iparágakat meghatározó vállalatok élnek a nyomtatható alumínium adta lehetőségekkel.

Az EOS új ötvözetével kapcsolatban különösen érdekes, hogy speciálisan az additív gyártásban való felhasználásra fejlesztették, ráadásul a vállalat többi AM alumíniumötvözetével összehasonlítva, nemcsak a legerősebb, hanem náluk is és a piacon beszerezhető hasonló anyagoknál is jobban teljesít.

3dnyomtatas_eos0_5.jpg

Egyik fontos tulajdonsága, hogy magas hőmérsékleten, egészen 200 fokig kiválóan kezelhető, és az erő-tömeg aránya, vagy a szakítószilárdsága is nagyon jó.

Utóbbi ennél az alumíniumötvözetnél a legmagasabb, amely sok szektor (repülés, szállítás, versenyautók, űripar stb.) számára abszolút kritikus előnynek számít.

A porformájú anyag az EOS által fémjelzett közvetlen lézeres fémszinterezéssel (DMLS), egy porágyas fúziós eljárással kompatibilis. A hőkezelés annyira kiváló, hogy az erre fordított idő 88 százaléka megspórolható, ami nem minden lézeres porágy-fúziónál egyértelmű.

Címkék: ipar alumínium EOS fémnyomtatás ötvözetek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8016763352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása