HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új ipari nyomtatóanyagok változatos alkalmazásokhoz

ferenck 2022.01.21. 08:00

A lyoni Fabulous 2020-ban kezdett el polimerporokat gyártani 3D nyomtatáshoz. Ezeket a hőre lágyuló (termoplasztikus) anyagokat porágyas fúzióval dolgozzák meg.

Az étellel történő érintkezéshez az Európai Unió által engedélyezett Bluecare volt az első (az USA-ban most vizsgálják az engedélyeztetést). Neve elárulja a színét, és egyben lehetővé teszi a műanyag jelenlétének vagy hiányának azonosítását ételekben.

3dnyomtatas_fabulous.jpg

Többek között moduláris élelmiszeripari futószalagokhoz, élelmiszertöltő fúvókákhoz használják. Az Európai Unión belül kifejezetten sikeres, de a cég szeretné, ha más kontinenseken is népszerűvé válna. Ha az USA illetékes hatósága, az FDA elfogadja, Észak-Amerikával új fejezet kezdődik a Fabulous életében.

A Bluecare-t 2021-ben két újabb anyag, a Detect és a Red Stop követte. A cég egyedi megközelítést vitt a nyomtatópor-piacra – anyagaikban valós ipari igényeknek megfelelő új funkciókat integrálnak.

A ricinusolajból származó PA11-ből készült Detect – a nevéből már sejthetünk valamit – a mágnesességet és a röntgensugarakat képes detektálni. Emellet mágnesezhető, tehát ideális a fémrészeket azonosító szektorok, például az atom-, az élelmiszeripar és az egészségügy számára. EU-s hitelesítéssel szintén rendelkezik már.

A Red Stop alapja szintén a PA11. Színe természetesen vörös, és a nyomatok tartósan meg is őrzik az élénk tónusokat. A felhasználóknak az utómunkálatoknál nem kell a színezéssel, festéssel bíbelődniük. Biztonsági felszerelésekhez, kockázatot jelző műszerekhez találták ki. A matériával a Fabulous egyértelműen jelezte, hogy a színes nyomtatóanyagok piacának is aktív szereplője lesz.

A növekvő keresletet kielégítendő, a cég folyamatosan fejleszt új anyagokat.

Címkék: ipar élelmiszer nyomtatóanyagok nyomtatópor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9916760102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása