HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatási lehetőségek a számítási felhőben

ferenck 2021.12.06. 08:00

Az FDM nyomtatókat gyártó barcelonai BCN3D idén vásárolta fel a felhőszámítás-alapú szoftvermenedzsment-platform AstroPrintet. Utóbbi felhőtechnológiájából kiindulva, most távoli nyomtatók centralizálását, a forráskezelés optimalizálását és a munkamenet eredményes, egyetlen helyszínről történő adminisztrálását biztosító új platformot dolgoztak ki.

A BCN3D – az FDM printerek egyik vezető gyártója – több mint hatvan országban kínál megoldásokat, ügyfelei között pedig olyan ipari és más szakterületi, kutatási-tudományos nagyágyúk találhatók, mint például a Nissan, a BMW, a Louis Vuitton és a NASA.

3dnyomtatas_cloud.jpg

A 3DP tevékenységi körükbe integrálása most kezd létfontosságúvá és kritikusabbá válni az ügyfelek számára. Az alkalmazások egyre komplexebbek és nehezebbek, így a BCN3D gépei napi átlagban több mint tizenkét órát dolgoznak. Mivel több gép és több ember áll interakcióban egymással a munkamenetnek is robusztusabbnak és „láthatatlanabbnak” kell lennie.

Az ügyfelek igényeit és szükségleteit kielégítendő, a BCN3D szoftverrétegeket is telepít a hardverre, amellyel vállalati szintű komplex megoldást kínál.

Az outputjukat még több gép hozzáadásával növelő vállalatok működési döntéseik optimalizálásáért egyre gyakrabban használják rendszereik felhőalapú kezelési opcióit. Például olyan kérdésekre igyekeznek így választ kapni, hogy egy adott nyomtatási feladatot melyik elérhető gép hajtja végre legjobban, vagy ha egy nyomatból több darab kell, ugyanazzal a printerrel nyomassák ki őket, vagy több nyomtató között osszák meg a munkát. A felhőszámításokat kezelő szoftver az ilyen kérdések implementálását könnyíti meg, „áramvonalasítja.”

A szoftver bevezetésével a barcelonai cég háromféle vállalati szolgáltatást kínál: standard, csapatok, magán. Összes ügyfelüket lefedik velük, például felhasználók bizonyos jellemzők alapján, statisztikákat, beszállítókat stb. figyelembe véve, klaszterekben csoportosíthatják a gépeiket, a cégek pedig valósidejű elemzéseket kapnak.

Címkék: szoftver optimalizáció felhőszámítások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1316716246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása