HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mire jó a MyMiniFactory?

ferenck 2021.11.25. 08:00

Professzionális és hobbinyomtatók nagy valószínűséggel STL fájlformátummal dolgoznak. A számítógépen lévő adatok ebben a formátumban és 3D szeletelőszoftverrel válnak használhatóvá a printer számára.

STL fájlt vagy saját magunk generálunk CAD programmal, vagy valamelyik online tárhelyről töltjük le. Ezek közül a 2013-ban, a londoni iMakr printerértékesítő által indított MyMiniFactory az egyik legismertebb és legnagyobb STL fájlgyűjtemény.

3dnyomtatas_myminifactory_1.jpg

Elmondásuk alapján az alkotótevékenységet és a szabadságot promótáló, decentralizált ökoszisztémát dolgoztak ki a szakma kreatívjai számára. Filozófiájuk alapjai a fenntarthatóság, a céltudatosság, a befogadás.

Az elsősorban ingyenes tartalmakat kínáló MyMiniFactory körül komoly közösség alakult ki. A tartalmak sokfélék, a kínálat a cosplaytől és a játéktól a divatig és az elektronikus cuccokig, nagyon sok területet lefed.

3dnyomtatas_myminifactory0.jpg

A platform kifejezetten felhasználóbarát, sok kategória közül választhatunk, letöltés előtt egy csomó fájlt átnézhetünk. Az együttműködés nagyon fontos, a honlap bíztat is rá mindenkit: munkáikat osszák meg egymás között. Természetesen fizetős opció mellett is dönthetünk; az eladások 90 százaléka közvetlenül a tervezőknek megy.

Ha valaki a havi 8 dolláros, fizetős MMF+ opciót választja, nagy leárazásokban, kiárusításokban lehet része. A befolyó pénzekből a fenntartható működést és az STL fájlok létrehozóit támogatják.

Induláskor minden egyes fájlt leteszteltek, és manuálisan választották ki az oldalon látható terveket. Ma már 3D tervezőkkel dolgoznak együtt, a közösségi és szoftveres teszteknek köszönhetően, minden fájl garantáltan nyomtatható. Nem kis teljesítmény, mert jelenleg több mint egymillió tölthető le.

A MyMiniFactory azonban nemcsak közösségi piactér, hanem tervezőversenyeket is szervez. A résztvevők 3D nyomtatókat és a terület meghatározó vállalatainak termékeit nyerhetik meg. Időnként közösségi támogatásgyűjtő (crowdfunding) kampányokat is szerveznek. Az egyik legsikeresebb a világ legnagyobb nyomtatható szobor- és műtárgy-gyűjteményét kialakító Scan The World volt. A fájlok a MyMiniFactory honlapjáról tölthetők le.

Címkék: crowdfunding MyMiniFactory

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5516657076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása