HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jobban bírják az ütést a nyomtatott harci sisakok

ferenck 2021.11.18. 08:00

A sisak az egyik legrégebbi harci eszköz. Pont ezért meglepő, hogy egy ennyire fontos és a fejet mindennél jobban védeni hivatott tárgyat viszonylag ritkán újítanak meg. Legalábbis eddig így volt, mert mostanában végre változik a helyzet.

Az Egyesült Államok hadserege egy ideje felismerte a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket, és az utóbbi években egyre több és változatosabb területen alkalmazza a technológiát, számos katonai eszközt gondoltak és terveztek újra vele.

3dnyomtatas_helmet.jpg

Legújabb projektjük, az amerikai digitálisgyártás-szoftvereket fejlesztő General Lattice-szel való együttműködés, amelynek gyümölcse az ütéseket jobban álló harci sisakok gyártása lesz. A komoly szakértelemmel rendelkező startuppal szerződést kötöttek prediktív modellező eszközkészlet fejlesztésére, és valós adatokat elemezve javítanak az ütésálló technológián.

A munkák gőzerővel folynak a General Lattice chicagói üzemében.

A kivitelezéshez maximálisan kiaknázzák a startup rácsháló-geometriai megoldásait. A hagyományos habszivacsot kívánják nyomtatott anyagokkal helyettesíteni, mert az ezekből az új anyagokból készült sisakot viselő katonáknak nagyobb a túlélési esélye csatatereken.

Használat előtt az új sisakokat természetesen komoly helyszíni – valós környezetben kivitelezett – teszteknek vetik alá, hogy mindenféle követelménynek megfeleljenek.

A General Lattice teljes életciklusra érvényes számítógépes tervet és digitális gyártómegoldásokat kínál. A prediktív eszközkészlet az egyik nagy előny, amellyel a rácsháló-geometria jövőbeli lehetőségeit is feltérképezik. Az új anyagok pedig könnyebbek, de erősebbek, jól állják az ütéseket, a fejet hatékonyabban védik, mint a korábbi sisakok.

Az ezekkel a tulajdonságokkal rendelkező sisakot viselő katonák csatatéri biztonságérzete jelentősen nőni fog.

A kivitelezésben a hadseregnek két évtizede bedolgozó szoftverfejlesztő All Points Logistics LLC és a gyors gyártómegoldásairól ismert San Diegoi GoProto is részt vesz.

Címkék: nyomtatóanyagok katonai alkalmazások

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5316698988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hívő hitetlen 2021.11.20. 12:19:00

Ez nem sisak, maximum sisakbélés.
süti beállítások módosítása