HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtató operációs rendszer egymilliárd embernek

ferenck 2021.09.17. 08:00

A 3D Control Systems nyolc éve fejleszti a felsőoktatási intézményekben (MIT, Harvard, Yale stb.), nagyvállalatoknál (Google, Microsoft, Bosch, John Deere stb.) használt, bármilyen szerveren vagy számítási felhőben (Amazon Cloud, Microsoft Cloud, Google Cloud stb.) könnyen konfigurálható 3DPrinter OS (vagyis operációs rendszer) szoftverét.

Most jött ki az oprendszer 3.0 változata, a felhasználói élményt igyekeztek újradefiniálni vele. Cél a 3DP globális és tömeges használata, az egyetlen klikkeléssel kivitelezhető nyomtatás. El akarják érni, hogy néhány éven belül legalább egymilliárd személy saját gép nélkül közvetlenül kapcsolódjon 3D printerhez.

3dnyomtatas_oprendszer.jpg

„Laboratóriumunk és az egész iparág számára rendkívül fontos, hogy a 3DP könnyű és hozzáférhető legyen. A 3DPrinterOS 3.0 felhasználói felülete leegyszerűsíti a hozzáférést, felszámolja a zűrzavart. Kevesebb lépésben elérhetők a nyomtatási erőforrások” – nyilatkozta Chip Bobbert, a Duke Egyetem kutatója.

A könnyű hozzáférés mellett a szoftver új változatával a tervek egyszerűbb iterálását, kiváló minőségű printelését is igyekeznek megvalósítani. Egy klikk (One Click) a varázsszó, és az eddigi tapasztalatok bizakodásra adnak okot. Ha éjjel úgy döntünk, hogy kinyomtatunk valamit, az oprendszerrel reggelre kész is a print.

A 3D Control Systems újításai már eddig sokat segítettek felsőoktatási intézményeknek, vállalatoknak tevékenységük és erőforrásaik költséghatékonyabb kihasználásában, és a szolgáltatóirodák, ipari gyártók az oprendszer új változatával párhuzamosan fejlesztett ZAP jóvoltából hamarosan hasonló élményben részesülnek. Az ok: a ZAP a 3DPrinterOS 3.0 szélvészgyors és skálázható felhőarchitektúráját egyedi célokra, alkatrészgyártásra épített platformokkal hozza közös nevezőre.

Az újításokat az alapfunkciókat megőrizve, de a platform jobb áttekinthetőségét szem előtt tartva vezették be.

Az új változat STL szerkesztőjének elemzője a modell első rétegét vizsgálva, megállapítja, van-e szükség segédanyagokra, ajánlásokat tesz, lyukakat töm be. A gyors nyomtatóválasztás, az egyszerűbb szűrés és keresés, fájlok feltöltése drag & drop módszerrel, a szeletelő és a szerkesztő UI/UX felületének frissítése szintén fontos újítások. A printerek kompatibilitásán, a mobil, a szerver, a nyomtató és az élő kamera teljesítményén sokat javít a 3.0 – ígérik a fejlesztők.

Címkék: szoftver operációs rendszer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9716633042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása