HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új tagokkal bővült az additív gyártók zöld világszervezete

ferenck 2021.09.06. 08:00

A 3D nyomtatás környezeti előnyeinek promótálására, a fenntarthatóság növelésére alakult Additív Gyártók Zöld Kereskedelmi Szövetsége (AMGTA) a szakma nyolc meghatározó szereplőjével bővült, és most már húszan vannak a globális szervezetben.

A binder jetting technológiával működő ipari 3DP rendszerek gyártásában világelső ExOne az alapító tagokhoz csatlakozott. Ebbe a csoportba olyan vállalatok tartoznak, mint az újgenerációs légi járművek fejlesztésében részt vevő Sintavia, az ipari gázokat beszállító Taiyo Nippon Sanso Corporation, valamint az additív gyártással készült alkatrészeket tesztelő QCL Laboratories.

3dnyomtatas_green_trade.jpg

Ez a négy társalapító határozza meg az AMGTA stratégiáját, felügyeletet biztosít és jövőbeli kutatási projekteket javasol, amelyekről aztán a bizottság dönt.

„Örülök, hogy közöttünk köszönthetjük az ExOne-t és a többi új tagot. Nagyon várom a közös munkát, amellyel az AMGTA a fenntarthatóság népszerűsítésének kulcsfontosságú ipari forrása lesz” – üdvözölte az újonnan érkezőket a szervezetet vezető Sherry Handel.

A BASF 3D Printing Solutions, az ipari polimerekhez automatizált utófeldolgozásáról ismert DyeMansion, a Lézertechnológiai Fraunhofer Intézet, a HP, a „zöldebb” alumíniumgyártó Rusal America, a lézertechnológiában, szerszámok gyártásában és más ipari alkalmazásokban élenjáró TRUMPF és a vezető fémpor-gyártó, illetve a fémnyomtatásban új zöld szabványt kidolgozó 6K az új résztvevő tagok.

Olyan tagokhoz csatlakoztak, mint az additív gyártótechnológiák elterjedésén munkálkodó Nordic Industrieshoz tartozó AMEXCIAB, a dán 3DP ökoszisztémát meghatározó Danish AM Hub, az EOS, a GE Additive, a Materialise, a Skót Nemzeti Gyártóintézet, a Siemens Digital Industries Software, az SLM Solutions és az orvosi technológiákat fejlesztő Stryker.

Címkék: jövő ipar környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3816641634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása