HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatóanyagot mutatott be a 3D Systems

ferenck 2021.08.02. 08:00

A 3D Systems bemutatta és elkezdte árulni, a cég sztereolitográfia (SLA) technológiájához fejlesztett, gyártásra alkalmas új akrilát műgyantáját (Accura AMX Rigid Black). Ez a kemény anyag az első, amelyből nagyüzemi gyártásban nagy felbontású, pontos, remek minőségű felületekkel rendelkező, hosszútávú mechanikai hatásokat jól bíró termékek állíthatók elő.

Az anyaggal főként az autó- és motorsportokra, fogyasztói termékekre, szolgáltató-irodákra és más gyártókra gondoltak; prototípuskészítéstől végtermékek előállításáig, rendkívül széleskörűek a benne rejlő alkalmazási lehetőségek.

3dnyomtatas_durablesla.jpg

Fejlesztését részben a Toyota Gazo Racing (TGR), a világ legextrémebb körülményei között is versenyeztethető sportautóinak gyártási követelményei inspirálták. A két vállalat 2019 óta partneri kapcsolatban áll egymással, a TGR jól ismeri a 3D Systems anyagait és technológiáit.

 „Az Accura AMX Rigid Black-kel méretesebb, komplex darabok gyárthatók SLA nyomtatással. Nagyobb autóalkatrészek stabilizálhatók nyomtatott szerelvényekkel, készíthetők elő CNC-maráshoz. Teszteltük, és a kézzel végzett korábbi munkával összehasonlítva, az idő 90, az anyagiak 60 százalékát spóroltuk meg. Meg fogja változtatni a gyártást” – nyilatkozta Alexander Liebold, a TGR egyik vezetője.

A cég anyagfejlesztő csoportja szintén elégedett. Szerintük például a szolgáltató-irodák mostantól jobban összpontosítanak majd végtermékek gyártására. Az anyag és az SLA technológia összekombinálásával munkájuk hatékonyabbá válik.      

Az Accura AMX Rigid Blackből készült nyomatok felületminősége annyira jó, hogy az összes fröccsöntött termékkel felveszi a versenyt. A nyomást ugyanúgy tűri, mint a szabvány termoplasztikus anyagok. Mechanikailag belső- és külső terekben egyaránt kiválóan teljesít. Bármilyen környezetben megállja a helyét.

Címkék: műgyanta SLA nyomtatóanyagok 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5916627830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása