HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Észak- Rajna-Vesztfália szakminisztere adta át az első nyomtatott német házat

ferenck 2021.07.29. 08:00

„Az első németországi nyomtatott lakóépülettel, pozitív nyomás nehezedik az iparágra: az építőipari szakmáknak nagyobb lesz a vonzereje, nő az új technológiákkal történő építkezés és az új stílusú modern épületek iránti igény” – mondta Ina Scharrenbach, Észak- Rajna-Vesztfália (többek között) építkezés- és lakhatás-ügyi minisztere.

Beckumban ő adta hivatalosan át az ország első printelt, kétszintes lakóépületét. A kivitelezést a terület dán főszereplője, a robotprintereiről ismert COBOD német forgalmazója, a PERI végezte el. Az épület fontos lépés, a 3DP-nek megnyithatja az utat az építőiparban, a technológia végre ebben a szektorban is kommerszializálódhat.

3dnyomtatas_nemetorszag_1.jpg

A PERI nemcsak partnere, hanem részvényese is az úttörő Henrik Lund-Nielsen által vezetett dán vállalatnak, 2018 óta használja a BOD2 printert. Németország mellett az USA-ban, is dolgoztak vele, nemrég kezdtek el egy, megfizethető árú épületek nyomtatásáról szóló arizonai projektet.

3dnyomtatas_nemetorszag0_1.jpg

A PERI Németországban és világviszonylatban is a beton kézi öntéshez használt zsaluzóeszközök egyik vezető beszállítója. A 3D nyomtatás iránti érdeklődésük komoly előrelépést jelent, és jelzi, hogy az újításoktól inkább ódzkodó szektor megértette: az automatizáció és a digitalizáció a jövő.

Ezért van szükség robotnyomtatókra építkezéseken.

3dnyomtatas_nemetorszag1.jpg

„Dán partnerünkkel együtt megmutattuk, hogy a 3D betonnyomtatás piacra kész. A beckumi projekt több ipari folyamatot belendítő mérföldkő. A kategóriájában első ház az összes résztvevőnek különleges emlék marad” – nyilatkozta a PERI innováció- és marketingrészlegét vezető Thomas Imbacher.

A 3DP-alapú épületnyomtatásban érintett többi vállalattal ellentétben, a COBOD tervek és jövőképek ismertetése helyett partnerei által, főként a BOD2-vel printelt – tényleges épületeket és szerkezeteket mutat be. Ezért tartják a terület éllovasának.

Címkék: robot építőipar épületnyomtatás innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8316640308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása