HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

EVA újítja meg a cementnyomtatást?

ferenck 2021.07.28. 08:00

A hollandiai Amersfoort székhelyű Vertico a robotika-alapú épületnyomtató platformot fejlesztő, gyártó vállalatok egyike. Legújabb gépük, EVA viszont túlmutat az eddigieken, ő az első „belépési szintű” épületnyomtató, tehát nem kell hozzá különleges szakértelem, nagyon speciális ismeretek. 50 ezer euróba kerül, ami ebben a kategóriában olcsónak számít.

A gépet az építőipar mellett kutatásfejlesztésre, felsőoktatási intézményekben használhatják.

3dnyomtatas_vertico_1.jpg

Több éve nyomtatnak épületeket, kezdetben sokan átverésnek tartották, mára viszont globális üzletté kezd válni, az előrejelzések alapján óriási piaci lehetőségekkel. Egyre több a speciális nyomtató, ezen az áron elsőként viszont a Vertico kínál plug&play megoldást.

Az új gép megkönnyíti a cementnyomtatással foglalkozó, azt kutató, alkalmazásokat fejlesztő vállalatok, egyetemek munkáját, például végre nem kell házon belül printert építeniük.

Hasonló történt a bioprinting egy kicsit még mindig egzotikusnak tűnő világában is, amikor a CELLINK szintén „belépési szintű”, kategóriáján belül olcsó rendszerrel demokratizálta a technológiát, és tette könnyebbé felsőoktatási és kutatóintézmények, orvosi cégek tevékenységét.

A könnyen telepíthető EVA gömbszerű építési terében tíz kiló cementtel tölthető fel, a kar 1,45 méterre elér. Nagyobbik változatánál hatvan kilóra és 1,65 méterre módosulnak ezek a paraméterek. Használatát online képzéssel is megtanulhatjuk.

Semmiféle helyszíni installáció nem kell hozzá, a megrendelt gépet maximum tíz hét alatt kiszállítják. Szeletelő szoftver és kezdő alapanyagok ingyen járnak mellé.

Címkék: robot cement nyomtatók épületnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5316626938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása