HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kaliforniában nyomtat orvosi eszközöket a Henkel

ferenck 2021.07.26. 08:00

Az 1876-ban alapított német Henkel elsősorban vegyipari és fogyasztási cikkeket állít elő, tevékenységét egyre inkább meghatározza a 3D nyomtatás. A Düsseldorf-székhelyű cég 53 ezernél több alkalmazottjának csak 15 százaléka dolgozik Németországban.

Természetesen Kaliforniában is jelen vannak, ottani két 3D nyomtatással foglalkozó létesítményük, a Concord laboratórium és a Dixon gyártóüzem printeléshez fejleszt és készít műgyantát. Júliusban kapták meg a nemzetközi minőségi szabvány ISO 13485: 2016 tanúsítványt. Ez a tanúsítvány teszi lehetővé orvosi eszközök gyártását, a megfelelő folyamat- és gyártáskontrollt, dokumentációt és visszakövethetőséget.

3dnyomtatas_henkel.jpg

A Henkel esetében biokompatibilis műgyanták és más, implantátumokhoz nem használt anyagok gyártásáról van szó.

„A szabvány nemcsak méréshez és visszakövetéshez biztosít keretet, de a termékeik hitelesítésével kapcsolatos kockázatoktól is megóvják a cégeket” – nyilatkozta Rob Clemons, a Henkel 3DP mérnöke.

A tanúsítványhoz szervezeteknek működésük több oldalát kell alaposan átvizsgálniuk, hogy mindenben megfeleljenek a minőségi szabványoknak. A Henkelről készült auditban az olyan területekre fektették a hangsúlyt, mint az anyag- és termékfejlesztésben fontos szerepet játszó tervezéskontroll. A dokumentum kétezer oldalnál hosszabb lett.

A két létesítmény kezdettől végpontig, nyersanyagoktól a kész műgyantáig, komponensektől a végtermékig, árgus szemekkel figyeli a folyamatokat, kockázatkezelési szempontból az összest dokumentálják, elemzik.

A tanúsítvány megszerzése azt is jelenti, hogy a vállalat abszolút ügyel az egészségipar globális szabályozására, a szabályok betartására, az elvárásoknak való megfelelésre. A 3D nyomtatásban elképesztő a potenciál ezen a területen (is), mainstreammé viszont csak teljes minőségkontrollal válhat.

A szabvány beszerzése felé 2020 elején, a Covid-19 megjelenésekor, az első tesztek minőségével felmerülő problémák idején tették meg a döntő lépéseket. Mivel több 3DP gyártóval konzorciumban működnek együtt, a Henkel sokat segített kidolgozni egészségügyi eszközök nyomtatási folyamatait.

A biztonság és a konzisztencia volt a két főszempont.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6216618676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása