HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Egyesült Államokban megint tiltólistára kerültek a nyomtatott fegyverek

ferenck 2021.07.23. 08:00

Két szenátor és egy kongresszusi képviselő javaslatára az Egyesült Államokban ismét bevezették a nyomtatott fegyverekre vonatkozó törvényt, azaz megint tilos mindenféle modell, terv és használati utasítás online publikálása, amelyek alapján puskák, pisztolyok stb. printelhetők.

Mivel a 3D nyomtatással lehetővé vált műanyag lőfegyverek otthoni előállítása, nagyobb az esély, hogy minden korábbinál több személy fog engedély nélkül birtokolni semmiféle azonosítóval, például gyártási számmal nem rendelkező darabokat. Ezek a műanyag-fegyverek elkerülik a repülőtéri fémdetektorokat, könnyebben kijátszhatók velük a biztonsági ellenőrzőpontok. Az egyre több printerrel nő a potenciális veszély.

3dnyomtatas_fegyver_1.jpg

3D nyomtatóval lassan minden elkészíthető, az árak esnek, és pont ezekért az okokért veszélyes, ha a technológiát gyilkos szerkezetek barkácsolására büntetlenül alkalmazhatják.

Ha az előállításukhoz szükséges használati utasítások online elérhetők, lényegében bárki fabrikálhat otthon fegyvert. Az azonosítók hiánya miatt ezeket a fegyvereket nem lehet nyomon követni. Nincs hozzáférhető adat arról, hogy hol készültek, melyik boltban értékesítették, ki volt a vásárló stb. Az erőszakos bűnesetek számának növekedésével, csak olaj volt a tűzre, hogy egy Donald Trump elnöksége alatti törvénymódosítással, otthoni gyártásuk lényegében zöld fényt kapott.

A törvényhozók szerint megszüntettek egy szabályozási rést, viszont illúzióik sincsenek, mert aki akar, ha nem is a mindenki által ismert világhálón, de annak nehezebben elérhető fél- és illegális bugyraiban, a darkneten könnyen találhat printelt fegyvert, nyomtatási útmutatókat. (Tovább árnyalja a képet, hogy a tiltótörvény addig sem volt sikeres, amíg érvényben volt. A sötét webre azért elég könnyű rátalálni.)

Egy kicsit mégis megnehezítik a fegyvert legálisan nem birtokolható, de birtokolni akaró veszélyes személyek dolgát.

A régi-új törvénnyel egyidőben egy atlantai vállalat bejelentette, hogy mesterségesintelligencia-alapú új technológiájukkal nemcsak fém-, hanem műanyag-fegyverek is detektálhatók. Személyeket alacsony hatótávolságú radarral menetközben szkennelnek. A rendszer valósidejű 3D képeket generál a szkenekből, amelyeken látható, hogy mi van az illető zsebében, kézipoggyászában, hátizsákjában. A betanított mesterséges intelligencia könnyen azonosítja a fegyvereket és más veszélyforrásokat. A rendszer úgy működik, hogy a szkennelésre kerülő személyeket sem megállítani, sem zsebeiket kiüríttetni nem kell.

Címkék: fegyver szabályozás műanyag

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3116618624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viteducation 2021.07.23. 14:39:09

VIT (Victorian Institute of Technology) is a premier Registered Training Organisation.VIT has established a sound reputation both in domestic and overseas markets for delivering quality education since 1998.VIT provides a broad range of accredited vocational education and training programs.

For further details, you can visit our website at www.vit.edu.au/

gyalogbaka 2021.07.23. 20:12:54

Hogy is szól a kettes cikkely?
"nem lehet a népnek a fegyverek birtoklásához és viseléséhez való jogát csorbítani.”
Eredetiben:
"the right of the people to keep and bear,
Arms, shall not be infringed."
Miért is írták ezt bele?
Talán vadászathoz?
Talán önvédelemhez?
Vagy éppen az angol kormány csapatok ellen akik ellen éppen háborút viseltek?
Ha egy kormány csorbítani akarja a fegyvertartáshoz való jogot, akkor olyasmire készül, amiért bármely épeszű ember halomra lőné a kormányt.
Csakogy nehéz visszalőni a kormány csapatokra ha nincs mivel.
Csúnya idők jönnek. 100 millió barna akar európába jönni az ingyen píz és a szőke lányok miatt. Mindeközben az európai progresszív elit azzal van elfoglalva, hogy a pedofil buzikat tutujgatja.
Lothrop Stoddard ezelőtt 90 évvel már szépen és kerek perec leírta, hogy a társadalmak nem a bűnözésbe mennek tönkre, hanem a bűnözők szaporodásába. Abba, hogy ha egy társadalom elér egy szociálisan, gazdaságilag, államszervezettség tekintetében egy viszonylag magas nívót, egyszerűen elkezd foglalkozni az életképtelen, illetve az életre nem méltó egyének felesleges életben tartásával és pátyolgatásával, jelen esetben bűnöző, hódító elemek importálásával. Ezek, mivel másra nem képesek, szaporodnak, akár a nyulak. Két rétegük van, a szellemileg visszamaradott, mentális korcsok, és a született bűnözők, persze, ez a két réteg átfedi egymást. Stoddard felhívta a figyelmet arra, hogy léteznek degenerált, terhelt családok. És ha a sáskajárásra tekintünk akik a határaink felé menetelnek... népek? Sok diplomás agysebész meg rakétamérnök, akik majd az űrkolóniák korszakába repítik az európai civilizációt mi? Rejtett erőforrás mi?
Fegyverkezzen akinek esze van. Ha addig vársz amíg szükséged lesz egy gépkarabélyra, akkor már régen túl késő lesz.

Örömhernyó 2021.07.24. 00:37:57

Amerikában tudtommal otthon, magadnak készíthetsz lőfegyvert és ezen nem kell sorozatszámnak lennie illetve nem kell sehol regisztrálni, de forgalomba nem hozható.
Ha jól értem, akkor most a 3D nyomtatási technológiával készült lőfegyvereket tiltják be. Tehát otthon lehet ezután is lőfegyvert készíteni hagyományos módszerekkel.

Aki nem jogosult fegyvertartásra, az eddig se készíthetett otthon lőfegyvert és nem is vásárolhatott lőfegyvert boltban se. Például elítélt bűnözők.

Az amúgy egy vicc, hogy a nyomtatott fegyverekben látják a veszélyt a politikusok. A négerek halomra lövik egymást Chicagoban, Detroitban, Baltimoreban, közben még mindig Trumppal és nyomtatott fegyverekkel riogat a mainstream média.

kvp 2021.07.24. 04:08:00

"Amerikában tudtommal otthon, magadnak készíthetsz lőfegyvert és ezen nem kell sorozatszámnak lennie illetve nem kell sehol regisztrálni, de forgalomba nem hozható."

Sok allamban mar most sem lehet meg elkesziteni sem a sajat keszitesu fegyvert elozetes engedely nelkul. Raadasul sorozatszammal kell ellatni. Plusz bizonyos fegyvertipusokat (pl. az automata fegyvereket) csak hivatalos fegyvergyartasi engedellyel lehet elkesziteni es fegyverkereskedelmi engedely birtokaban lehet birtokolni. Bizonyos tipusokat pedig meg ugy sem.

A szabaly az, hogy minel kozelebb van az adott fegyver a kormanyzati erokre (rendorok, hadsereg) is tenyleg veszelyes szinthez, annal jobban tiltjak. Senkit nem erdekel a kormanyzatban az, hogy hany iskolat lonek szet otthonrol ellopott fegyverrel gyerekek vagy hany artatlan gyerek hal meg utcai lovoldozesben. Az egyetlen veszely amire koncentralnak az a kormanyzati vezeto szemelyek biztonsaga es a fo szempont a kormanyzati eroszakszervezetek tulerejenek biztositasa.

A 3D nyomtatott fegyverek miatt is csak azert aggodnak, mert konnyu veleuk odajutni egy vezeto politikus kozelebe es leloni az illetot. Az automata fegyverek pedig foleg a rendorok es a katonak ellen hasznalhatoak hatekonyan, igy egy esetleges lazadas eseten nem tudnak eleg konnyen halomra loni a civileket.

Kivancsi vagyok mit lepnek majd amikor az elso intelligens loitering ammunion kategoriaju dronok megjelennek. Ezeket sokkal konnyebb elkesziteni kereskedelemben kaphato alkatreszekbol es sokkal hatasosabbak politikai celpontok ellen mint egy gepfegyver.

ps: Az egyetlen szerencseje a jelenlegi politikai vezetesnek az, hogy a sima polgarok egyelore nem nagyon lazonganak es a katonai vezetes valaszreakcio nelkul vegignezte a politikai tisztogatast a soraikban. Barmelyik valtozik egy fegyveres zendulessel vagy egy katonai puccsal neznek szembe. (bar az aktualis elnok eleg oszinten elmondta, hogy atomfegyverek es vadaszbombazok nelkul az amerikai kormanyzattal nem erdemes szembeszallni, szerintem az afgan talibok ezt vitatjak)

midnight coder 2021.07.24. 07:56:46

Amúgy egyébként Európában is soha nem azért nem lehetett fegyvere a polgárnak hogy nehogy lelõje a másikat, hanem azért hogy az épp aktuális hatalom azt csináljon az emberekkel amit akar. Lásd Holocaust.

Ez már nagyjából a középkorban elkezdõdött, nem véletlenül harcoltak a jobbágyok kiegyenesített kaszákkal. Más fegyverük nem lehetett, pont ezért.
süti beállítások módosítása