HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Markforged húsfeldolgozáshoz nyomtat alkatrészeket Ausztráliában

ferenck 2021.07.14. 08:00

Az utóbbi években a 3D nyomtatócégek komoly lépéseket tettek afelé, hogy hatóságok hitelesítsenek printeket. A hitelesítés az olyan területeken különösen fontos, ahol a nyomtatott részek, szerszámok, kiegészítők stb. élelmiszerekkel érintkeznek.

Például húsfeldolgozó üzemekben.

Az ipari 3DP egyik megújítója, a Massachusetts állambeli Markforged bejelentette, hogy élelmiszerekkel érintkező alkatrészek gyártásában fog részt venni Ausztráliában. Az Ausztrál Húsfeldolgozó Társaság (AMPC) és a Konica Minolta a partnerei.

3dnyomtatas_markforged1_2.jpg

A Markforged munkafolyamatot dolgoz ki a kívánság szerinti (on-demand) feldolgozó eszközök, alkatrészek nyomtatásához. Az AMPC gépei jobb kihasználtságát, elavult szerszámok és eszközök felújítását, vagy lecserélését, összességében a teljesítmény optimalizálását várja az együttműködéstől.

A 3D nyomtatótechnológiával az ellátási lánc okozta gondok is jobban kezelhetők. A Markforged iparág-specifikus egyedi 3DP modellt dolgoz ki, amellyel megoldhatók a nagy apparátussal működő gyárakra, így a húsüzemekre is jellemző olyan problémák, mint a csavarok és hengerek elkopása, törése és hasonlók. Rengeteg géppel dolgoznak, a gépekben szintén rengeteg alkatrész található.

Ha ezek az alkatrészek eltörnek, a gép leáll, csökken a termelékenység, a pótalkatrészek pedig külsős beszállítótól érkeznek. A Markforged erre dolgoz ki házon belüli gyártást; alkatrészek pótlására, javítására és teljesen újak előállítására fogják használni. 3D nyomtatással drasztikusan csökken a kiesett idő, sokkal kevesebbet kell várni a pótlásra.

Az AMPC húsfeldolgozó üzemébe két szénszálas X7 3D nyomtatót küldenek. Érkezésük előtt a személyzet egy részét betanítják a használatukra. Polimer részeket, „fém előtti” prototípusokat készítenek velük, a Konica Minolta fog helyszíni segítséget nyújtani. A Konica Minolta Sydney-i telephelyén egy Metal X gépet is installálnak, rajta készülnek majd a rozsdamentes acél nyomatok. Egy-egy nyomat előállítása nem haladja meg a 24 órát.

A házon belüli gyártás, a részek optimalizálása mellett a gyártófolyamatokat is áramvonalasítják.

A Markforged termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: polimer húsfeldolgozás fémnyomtatás FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4716614676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása