HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott kiegészítők háztartási eszközökhöz

ferenck 2021.06.24. 08:00

A BASF üzleti inkubátorprogramjában részt vevő mannheimi Replique partner-együttműködésre lépett a prémiumkategóriás háztartási eszközöket gyártó Miele-vel. Saját 3D nyomtatóplatformján a Replique fogja gyártani, majd a gyártás után a vásárlóknak kiszállítani a Miele kiegészítő darabjait.

A digitális tárolás és a kívánság szerinti (on-demand) gyártás iránt érdeklődő Miele rugalmasan viszonyul a megrendelésekhez, új partnerével pedig gyorsan és relatíve olcsón állítja elő a darabokat.

A Replique elosztott rendszerének köszönhetően, a rendelések e-kereskedelmi módszerekkel társíthatók, feldolgozásuk automatizált, az ipari szintű 3D nyomtatásban pedig szakértők.

3dnyomtatas_miele.jpg

A Miele 2020 májusában elindított 3D4U projektjének keretében a vásárlók printelt kiegészítőkről kapnak ingyen terveket. Az eredetileg a 3D nyomtatóval nem rendelkező személyeket megcélzó ötlet népszerű lett, folyamatosan nőtt az érdeklődés.

A Replique bekapcsolódásával a projekt szintet lépett. A tároláshoz nincs többé szükség raktárra, mert a terveket digitálisan őrzik meg, majd kívánság szerint nyomtatják őket a legújabb printereken.

A Miele online shopjában három kiegészítővel – kávéfőzőhöz tartozó csipesszel, fúrógép-tisztítóval és egy porszívó-tartozékkal – kezdték, de a kínálat tetszés szerint bővíthető.

Az ipari gyártásban gazdag tapasztalatokkal és komoly anyagtudományi ismeretekkel rendelkező, komplex szolgáltatást kínáló Replique nyomtatótechnológiája a Miele szigorú specifikációinak és a kávé miatt, a nem kevésbé szigorú élelmiszerbiztonsági követelményeknek egyaránt megfelel.

Mivel a versenytársak külön-külön kínálnak megoldásokat gyártásra, értékesítésre stb., a Miele és a Replique jövőbe mutató üzleti modellje kényelmesebb a vásárlóknak. Bíznak benne, hogy rövid időn belül Németország mellett az Európai Unióban, sőt az egész világon el fog terjedni.

Természetesen a termékkínálat bővítését is tervezik.

Címkék: üzleti modell háztartási gépek

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9616600724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2021.06.24. 14:33:22

Ez nagyon jó ötlet, és a hosszútávú alkatrészgyártás problémáját is megoldja :) (Nincs olyan, hogy leszerelték a gyártósort, brutál drága utángyártani.)
süti beállítások módosítása