HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Több mint kétmillió fémnyomaton van már túl az ExOne

ferenck 2021.06.22. 08:00

A binder jetting nyomtatótechnológia nagy sebességével emelkedik ki a porágyas megoldások közül. A gyorsaság önmagában persze még nem indokolná a technika látványos terjedését, az a tény viszont már igen, hogy ugyanannyira pontos is, mint a többi hasonló eljárás.

Az ezzel a megoldással működő printerek legismertebb gyártója, az ExOne bejelentette, hogy a 2005-ben alapított, nemrég felújított, Pittsburghöz közeli Fém 3D Nyomtatás Alkalmazási Központban több mint kétmillió fémnyomatot készítettek a világ különböző pontjain tevékenykedő ügyfeleknek.

3dnyomtatas_exone_3.jpg

Azt is bejelentették, hogy gépparkjuk két új X1 25Pri printerrel bővült, amelyekkel fokozni akarják a rozsdamentes acél termékek gyártását. A cég e darabok iránt leginkább érdeklődő megrendelői ipari vállalatok, tudományos szervezetek (Virginia Tech, NASA, Oak Ridge Nemzeti Laboratórium) és szolgáltatóirodák, mint például a Shapeways, a Sculpteo vagy a Xometry.

A Központban 28 printer a hét minden napján, napi 24 órában dolgozik. Az ügyfelek vásárlás előtt ki is próbálhatják az ExOne rendszereit. Összes nyomtatójuk tudja használni szabadalmaztatott „háromszoros fejlett tömörítési” technológiájukat (ACT), amely egyedülálló módszert alkalmaz ultrafinom porok adagolására, szórására és tömörítésére a nyomtatási folyamat során. A végtermékek tömörsége több mint 97 százalék, de a többi paraméterük is kiváló.

A két új rendszeren két rozsdamentes acélanyagot (17-4PH és 316L) használnak, és nagyon bíznak a gyártás felpörgetésében. A gépek munkaterének méretét is ennek a célnak megfelelően alakították ki.

A két rozsdamentes acélanyag mellett az ExOne más ötvözeteket is kínál szerteágazó vevőkörének. Mindegyik eleget tesz a binder jetting követelményeinek, találunk közöttük réz-, inkonel- és alumíniumalapúakat is, összességében pedig gépeik húsznál több fém-, kerámia- és kompozitmatériával dolgoznak.

Címkék: trendek acél ipar nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9316598084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása