HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szélesebb körű hozzáférést akar a nyomtatott orvosi modellekhez az IBM

ferenck 2021.06.02. 08:00

Anatómiai modellektől implantátumokig, sebészi útmutatókig, a medicinában egyre gyakrabban alkalmazzák a 3D nyomtatást. Sok kórházban és egészségügyi központban 3D nyomtatóműhelyek is működnek.

Mivel anatómiai modellek készítése a 3DP egyik leggyakoribb felhasználási területe, érthető okokból nő a speciálisan erre a célra fejlesztett szoftverek száma. Két példa: a virtuális valósággal foglalkozó Realize Medical a perifériákat gyártó Logitech-kel állt össze, és 3D orvosi modellek tervezésére, szerkesztésére alkalmas VR-alapú platformot fejlesztettek, a Materialise pedig folyamatosan frissíti orvosi tervezőprogramját.

3dnyomtatas_ibm.jpg

Az anatómiai modellek különösen 3D szkenneléssel és röntgensugaras eljárásokkal kombinálva hasznosak, az így készült modellek sokat segítenek sebészeknek operációk előkészítésében. Minél pontosabbak az előkészületek, annál biztosabb a siker.

Az IBM egészségügyi részlege (Watson Health) nemrég mutatta be a diagnosztikai és orvosi képek cserélését célzó iConnect Access platform legújabb változatát. A Ricoh USA-val együttműködve, több új funkciót integráltak bele, a felhasználók például közvetlenül a platformról printelhetnek a páciensek orvosi képadatain alapuló életszerű modelleket.

Az újítással az egészségügyi szektor számára az eddiginél hozzáférhetőbb lesz a 3DP, ráadásul a nyomatot eredményező munkafolyamat is leegyszerűsödik. A 2008-ban indult iConnect Access teljesen webalapú, internetböngészőről bármikor elérhető. Könnyebbé teszi egészségügyi dolgozók közös munkáját, sőt, még kívülállók is besegíthetnek.

Az új változathoz tartozó 3D szegmentáló funkcióval leegyszerűsödik a digitális 3D modellek generálása, a modellek változatos kiegészítő eszközökkel bármikor finomhangolhatók.

Az IBM és a Ricoh USA a funkciók további bővítését tervezi.

Címkék: szoftver egészségügy orvosi IBM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8316578416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása