HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tovább nyomul a bionyomtatásban a 3D Systems

ferenck 2021.05.10. 08:00

Az amerikai Allevi a bionyomtatás egyik élharcosa, újítója külön figyelmet szentel a kutatásfejlesztő közösségeknek. Vezető laboratóriumok használják a cég printereit, bioanyagait, intuitív tervezőszoftvereit, új szövetekre, chipre „telepített” szervekre, gyógyszerekre, anyagokra, a regeneratív gyógyászatra dolgoznak ki velük előremutató megoldásokat.

Desktop gépeik a leghatékonyabb és legkönnyebben kezelhető bioprinterek, biotintáik, azok kiegészítői, reagenseik stb. szintén széles választékban állnak az ügyfelek rendelkezésére.

3dnyomtats_3dsystems.jpg

A 3D nyomtatás történetében kulcsszereplő 3D Systems több mint három évtizede kínál működő technikákat az egészségügynek. Kétmilliónál több orvosi műszer, 140 ezer páciens-specifikus sebészi megoldás az eddigi mérleg, de most továbblépnek: bővítik a bionyomtatás klinikai alkalmazási lehetőségeit.

Szervek nyomtatásával és a Lung Biotechnology PBC leányvállalatukon, illetve a több szakmai partnerszervezeten keresztül az átültetésben eddig is érintettek voltak, de az Allevivel kötött együttműködési megállapodással nyilvánvalóan új fejezet kezdődik: együtt masszívabb lehetőségeket tudnak kínálni laboroknak, ipari szereplőknek, az egész világnak.

A 3D Systems hardverre, szoftverre és anyagtudományra egyaránt kiterjedő újításait a regeneratív medicinával foglalkozó legnagyobb amerikai terápia-szervezetek használják. Az Allevi bekapcsolódásával például a tüdőmodellezésben, átültethető szervekhez nélkülözhetetlen bioanyagok kidolgozásában, szervek gyártásában várható komoly előrelépés.

A 3D Systems egyik speciális technológiájával, a perfúziós orvosi eljárásokra kitalált nyomtatatással nagyobb méretű, állványszerű segédszerkezetek hozhatók létre, amelyek szövetek kidolgozásához használt élő sejtek gyártásához lehetnek hasznosak.

A nagyméretű, erekkel ellátott, aprólékosan kialakított hidrogél szerkezetek gyors nyomtatásával szövetek új alkalmazásai válnak lehetővé.        

Címkék: jövő orvosi bioprinting 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7716525916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása