HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kombinált 3D nyomtatás és automatizált utómunkálatok sorozatgyártáshoz

ferenck 2021.05.05. 08:00

A 3D nyomtatás egyik főszereplője, a Stratasys és az utómunkálatokra hatékony automatizált platformot kínáló német DyeMansion együttműködésben állapodott meg, amelynek keretében az additív gyártás első „referencia-architektúráját” kínálják nagyobb volumenű termeléshez. Nyomtatott végfelhasználói termékek tömeges gyártása a cél, s mindehhez, a hagyományos technikákkal versengő folyamatos csúcsminőséget és kompetitív árakat kínálnak.

Az „architektúra” a Stratasys kifejezetten végfelhasználói termékek gyártásához kitalált porágy-alapú H350 printeréből, azaz az új H Sorozatgyártó Platformból és a DyeMansion Print-to-Product utófeldolgozó megoldásából áll. A Stratasys már tesztelte és kiértékelte a DyeMansion technológiáját, a tesztekhez a PA 11 polimeralapú anyagot használták. Elégedettek, és mindenkinek ajánlják az utófeldolgozó platformot.

3dnyomtatas_stratasys_4.jpg

A Print-to-Product munkamenete remekül kiegészíti a H350 printert. Tisztításra, felületek megmunkálására és színezésre kínálnak magasszintű ipari megoldást. A végfelhasználói igényeknek megfelelően két opciót, jól mutató, félig fényes, karcolásokkal szemben ellenálló homogén, illetve funkcionálisabb, teljesen zárt és mosható felületeket kínálnak.

Technológiájuk változatos területeken, például szemüvegek, autóbelső- és tartalék-alkatrészek, orvosi eszközök vagy ortopédiai termékek gyártásához használható.

3dnyomtatas_stratasys0.jpg

Mindkét partner elégedett, a Stratasys szerint az új architektúra az eddigieknél jobban alkalmazkodik az ügyfelek igényeihez, és végre nagymennyiségben nyomtathatók minőségi darabok. Az együttműködéssel felgyorsul a porágyas technikák elterjedése.

A ma már szinte az összes 3DP (és más) gyártótól elvárt fenntarthatóságot szintén hangsúlyozzák. A tisztítás, a vegyszerek használata és a festés egyaránt környezetbarát módszerrel történik.

A „referencia-architektúra” mellett közös piaci stratégián, technológiáik folyamatos frissítésén is dolgoznak. Az architektúra telepítésére valamikor idén kerül sor, és mihelyst elkészülnek vele, az új gyártás a helyszínen megtekinthető, ahol workshopokat is szerveznek majd.

Címkék: ipar utómunkálatok gyártótechnológiák Stratasys nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2516521498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása