HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Biztonságos nyomtatóanyag élelmiszeripari alkalmazásokhoz

ferenck 2021.04.30. 08:00

A polimeralapú nyomtatóanyagokat fejlesztő francia FABULOUS kifejezetten az élelmiszeripar igényeinek és követelményeinek megfelelve, hozta létre új porformájú termékét, a nevével sokat eláruló, az Európai Unió által a szektorban engedélyezett, sok poralapú additív gyártófolyamattal kompatibilis BLUECARE matériát.

A zöld fényt a műanyagok és más cikkek ezirányú alkalmazásaira vonatkozó 2011-es szabályozás értelmében kapta meg. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és gyógyszerfelügyeletének engedélyezésére még várnak, de valószínűleg nem kell sokáig.

3dnyomtatas_bluecare.jpg

Az élelmiszerekkel és alkohollal, valamint a területen dolgozó gépekkel érintkező anyag tehát megfelel az elvárásoknak. A szintén francia tervező és 3DP vállalat, az IDPRINT 3D már használja is 30 centiméter széles élelmiszer-futószalagja fejlesztéséhez.

Szerintük az ideális anyag ezekhez a gépekhez, és így drága öntőformákra sincs szükségük. Azok egyébként sem lennének kifizetődők, mert nem terveznek annyi darabot, hogy megérje használni őket.

A fúvókák gyártásához élelmiszerügyi szempontból érthetően biztonságos anyagokat használó holland OCEANZ szintén dolgozik már a BLUECARE-rel. Mivel a fúvókák törvényszerűen hozzáérnek a cukrásztermékekhez, fontos, hogy az anyag semmiféle hatást ne váltson ki például a cukorból.

Elmondták, hogy a BLUECARE a szektorban jelenleg elérhető legtisztább nyersanyag. A vele történő 3D nyomtatás új lehetőségeket és távlatokat nyit meg.   

A kék műanyag használata elterjedt az élelmiszeriparban. A szín azért ideális, mert nagyon jól észrevehető, és a felületén bármilyen lehetséges fertőzőanyag is jól látszik.

Eleve úgy tervezték, hogy biztonságos és tiszta legyen. Az anyagból készült tárgyak könnyen tisztíthatók, fertőtleníthetők, gombákat, kajamaradékokat, vegyszereket stb. egyszerű eltávolítani róluk.

Címkék: élelmiszer polimer nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr216515328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása