HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szintet lép az ipari automatizáció

ferenck 2021.04.20. 08:00

Az elmúlt néhány évben a 3D nyomtatás meghatározó ipari technológiává vált. A szektorban egyre több a befektetés, az additív gyártótevékenység a Covid-19 ellenére mind több, a világjárvány által súlyosan érintett iparágban is fontos szerepet tölt be.

A növekedés az Egyesült Államokban érzékelhető leginkább. A helyzetet érdekes, de a jövő szempontjából kifejezetten bíztató kettősség jellemzi. Egyrészt, az USA-ban működtetik a legtöbb 3D nyomtatót, másrészt, a helyi vállalatok 38 százaléka profitál csak a technológia adta lehetőségekből, ennyien telepítettek gépeket, azaz van még bőven növekedési potenciál.

3dnyomtatas_roboze.jpg

A jelenség az iparban hatványozottan érvényes. Sok cég a 3DP használatában komoly kiadáscsökkentést lát, miközben a technológiával erősebb, jobban működő és optimalizált darabokat állít elő. Ennek ellenére elfogadása és alkalmazása nem elég gyors, sok gyártó fél az emberi hibáktól, és persze a váltástól is.

Az ipari 3DP megoldásokat kínáló olasz-amerikai Roboze nemrég kezdte el értékesíteni Roboze Atomate rendszerét, az első, szuperpolimerekböl (ultrakemény termoplasztikus anyagokból, például szén PA-ből vagy PEEK-ből) és kompozitokból egyedire kidolgozott darabokat előállításában segítő, a vállalat ARGO 500 printeréhez kapcsolódó ipari automatizáló rendszert. Gördülékeny munkamenetet garantálva, a cég bizakodik, hogy felgyorsul az ipari 3D nyomtatás amerikai térhódítása.

A rendszer választ adhat a jelenlegi fémhiányra is. Fémeket helyettesítő polimerekből és kompozitokból is masszív, CNC-vel, fröccsöntéssel azonos minőségű darabok készíthetők vele. A Roboz Automate lehet a probléma megoldása.

A teljes munkafolyamatot áramvonalasítja, az eredményeket folyamatosan figyeli, a gyártás összes szakaszában hasznos adatokat gyűjt össze és továbbít. Fejlett szenzoraival, távolról irányíthatóságával és helyzetfelmérő funkciójával konzisztensebbé teszi a gyártást.

Alessio Lorusso vezérigazgató szerint rendszerükkel és „komponensek, mint szolgáltatás” megközelítésükkel a 3DP gyártás a konzisztencia, az ismételhetőség, a folyamatirányítás és a gyártási sebesség új szintjére lép. Kevesebb lesz a hiba és az anyaghiány miatti leállás, a 3DP valóban ipari léptékű gyártótevékenységgé alakul át.

Címkék: trendek ipar polimer nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7716503678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása