HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mesterséges intelligencia is részt vesz a Prodways gyártótevékenységében

ferenck 2021.04.19. 08:00

A 3D nyomtatási lánc minden részével (nyomtatók, anyagok fejlesztésével, nyomtatással és más szolgáltatásokkal) foglalkozó, francia Prodways Csoport Prodways Printers csapata együttműködik a mesterségesintelligencia-alapú 3DP irányítószoftvert fejlesztő, amerikai Oqtonnal. Immáron a saját gépeit is a kaliforniai cég programja menedzseli.

Az Oqton a tervezéstől a nyomtatás utáni minőségellenőrzésig, a teljes gyártást kontrollálja. A felhasználóbarát megoldás mindenfajta géppel és szoftverrel kompatibilis. A Covid-19 következtében kialakult állapotok miatt, mivel egyre gyakoribb a gépek távolból történő működtetése, és így bárhonnan hozzá kell férni adatokhoz, ez különösen előnyös.

3dnyomtatas_prodways_3.jpg

Az adatokat az Oqton a számítási felhőben tárolja, amelyek egy honlapon keresztül okostelefonról, tabletről és asztali számítógépről egyaránt elérhetők. A Prodways ügyfelei bejelentkeznek, és máris bárhonnan, bármikor kontrollálhatják a printereiket. Az ügyfélszolgálat pedig, közvetlenül a platformra kapcsolódva, szintén akárhonnan és akármikor orvosolhatja a legkisebb problémát is.

A szoftvert mesterséges intelligencia teszi különlegessé. MI-algoritmusok lehetővé teszik a rendszerek folyamatos tanulását, hatékonyságuk és a minőség a teljes gyártási láncra kiterjedő növelését, javítását.

Az MI előrejelzi, hogyan viselkednek a gépek, megelőzi és azonosítja a hibákat, finomhangol jövőbeli alkalmazásokat. Emberi beavatkozás nélkül, automatikusan felismer nyomtatófájlokat.

Utóbbi funkciója különösen azokon a területeken hasznos, ahol az átlagnál jobban élnek a 3DP adta lehetőségekkel. Ezek egyike a fogászat, amelyben a Prodways is érintett. A szoftver felismeri, milyen típusú részről van szó, majd automatikusan előkészít mindent, ami a nyomtatáshoz szükséges, azaz tehermentesíti a felhasználót, aki így fontosabb dolgokra tud összpontosítani.

A munkafolyam automatizálása sok szempontból hasznos a Prodways ügyfeleinek: jelentős mértékben csökken az ember által okozott hibák száma, hatékonyabbak a printerek, időt spórolnak meg. A 3D modellek csoportosításával, sorrendbe rakásukkal, a gyártás áramvonalasításával, hatodára csökken a munkaidő. Korábban egy óra alatt elvégzett feladatokra most már tíz perc is elegendő.

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia ipar fogászat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5916503544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása