HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2020-ban több mint 20 százalékkal növekedtek az SLM bevételei

ferenck 2021.03.05. 08:00

A fémnyomtatás egyik globális főszereplője, a német multinacionális SLM Solutions a Covid-19 világjárvány ellenére, 2020-ban 24 százalékkal több bevételt, számszerűsítve kb. 61 millió eurót generált, mint 2019-ben. Szép teljesítmény a baljós időkben, de szerencsére az SLM nincs egyedül, mert más 3DP vállalatok is viszonylag sikeres évet zártak.

A vezetőség el is mondta, hogy dolgozóik innovatív, elkötelezett és kemény munkája nélkül elképzelhetetlen lett volna, hogy jól jöjjenek ki a 2020-as esztendőből. A sikerhez nyilván hozzájárult az is, hogy hosszútávon, az additív gyártótechnológiák teljes iparosításában gondolkoznak.

3dnyomtatas_slm_2.jpg

A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, a 14,5 és 16,5 millió euró közötti EBITDA a 2019-es 26 milliós veszteséghez képest komoly javulás, ami a vállalat szigorú működési politikájának folyamatos érvényesítése nélkül elképzelhetetlen lett volna.

2021-re 15 százalékos bevétel-növekedést és az EBITDA további javulását tűzték ki célként, 2022-ben pedig a növekedési ütem jelentős felpörgésére számítanak. Ehhez a világon jelenleg legtermékenyebb porágyas lézeres olvasztótechnológiával működő NXG XII 600 eladásai is hozzájárulnak. A felhasználók eddigi visszajelzései még a vártnál is jobbak – emelte ki a vezetőség.

Mindezek hatására az XETRA tőzsdei indextől szintén jó teljesítményre számítanak 2021-ben.

Dirk Ackermann pénzügyi igazgató (CFO) elmondta, hogy 2020 első felével összehasonlítva, az év második felében a rendelésfelvételek megduplázódtak. Az idei évet 30 millió eurós géphátrálékkal kezdték, ami szintén bizakodásra ad okot. Előrejelzéseik alapján a gazdasági környezet lassan normalizálódik, 2021 második féléve már könnyebb lesz, és persze az is lehet, hogy a piaci viszonyok a prognosztizáltnál hamarabb normalizálódnak.

Címkék: ipar fémnyomtatás SLM koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1816448102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása