HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kik gyártanak fémnyomtatókat?

ferenck 2021.03.02. 08:00

Az additív gyártás történetének utóbbi éveit elsősorban a fémnyomtatás térnyerése határozta meg. A növekedés évről évre tetten érhető, és az előrejelzések szerint ez a tendencia a közeljövőben is folytatódik. A trendhez több tényező hozzájárult; az elmúlt időszakban és a jelenben is igazi robbanásról beszélhetünk.

A fémnyomtatással a 3DP egyben nagykorúvá is érett, a technológia döntő érdeme, hogy változatos iparágakban sokféle alkalmazásra használják, és megkerülhetetlen ipari tényezővé vált.

Az additív gyártással foglalkozó tanácsadócég, a Wohlers 2018-as beszámolója alapján abban az évben 80 százalékkal több fémprintert értékesítettek, mint 2017-ben. A számok folyamatosan emelkednek, egyre több szereplő jelenik meg a piacon, új gépek, anyagok és technológiák tűnnek fel.

Számszerűsítve: 2018 óta több mint negyven új vállalkozás kapcsolódott be az ezirányú tevékenységekbe. A növekedés természetesen nemcsak mennyiségi, hanem minőségi is.

3dnyomtatas_femnyomtatok.jpg

A 3DNatives szakportál összegyűjtötte a fémnyomtatók legfőbb gyártóit. A gépeik által használt technológiák alapján csoportosította őket: porágyas fúzió (powder bed fusion, PBF), közvetlen fémlerakás (directed energy deposition, DED), anyag-extrudálás (material extrusion, ME), kötőanyag-sugaras építés (binder jetting, BJ) és egyéb technikák.

A következőkről van szó:

PBF: 3D Systems, AddUp, Arcam, Concept Laser, DMG Mori, EOS, Renishaw, Sisma, SLM Solutions, Trumpf, Aconity3D, Matsuura, Velo3D, Aurora Labs, Sharebot, Xact Metal, OR Laser.

DED: Optomec, Sciaky, BeAM, InnsTek, Formalloy.

ME: Markforged, Desktop Metal, Triditive, Meltio. (A Markforged termékeit Magyarországon a FreeDee forgalmazza.)

BJ és egyéb technológiák: HP Metal Jet, Digital Metal, ExOne, XJet, Xerox, Pollen AM, Exxadon, ADMATEC, SPEE3D, Inetyx.

Címkék: ipar fémnyomtatás 3D Systems FreeDee nyomtatótechnológiák Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6416441940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása