HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Személyre szabható fülhallgatókat nyomtat a Sennheiser

ferenck 2021.02.25. 08:00

A Formlabs sztereolitográfiás 3D nyomtatótechnológiája több iparágban, például a gyártásban, a fogászatban és az egészségügyben is népszerű. Most újabb területet hódíthat meg: miután printelt segédeszközök készültek halláskárosultaknak, a hangélményt javító, személyre szabott fülhallgatókat is nyomtatnak.

A hangfalak, fülhallgatók egyik abszolút specialistája, a Sennheiser AMEBO részlege ugyanis könnyen egyedire, a felhasználó saját fülére alakítható darabokat készít. A nyomtatott prototípuson tovább finomítanak, hogy a zenei élményt a lehető legtökéletesebb minőségben és a legnagyobb kényelemben élvezhessük.

„Izgalommal tölt el, hogy egyedi élménnyel immerzívebbé tesszük a zenehallgatást. A Formlabs osztja innovatív elképzeléseinket” – jelentette ki Véronique Larcher, az AMEBO igazgatója.

3dnyomtatas_senheiser.jpg

A Formlabs automatizált gyártómegoldásával az audió- és a zeneiparban is lehetővé válik termékek tömeges egyedire szabása. A Form 3B printerek és a folyamatok digitális munkamentbe integrálásával sikerül abszolválniuk a problémát.

Következőképpen történik:

A vásárló okostelefonjával, a Hearables 3D appal nem egész egy perc alatt leszkenneli a fülét. A szken minőségének feljavítását és a kimaradt fülrészek „rekonstruálását” mesterséges intelligencia végzi el.

A szkeneket közvetlenül felhőalapú gépitanulás-rendszerhez küldjük, amely a fülalakot statisztikai modellezéssel pillanatokon belül speciális fülhallgató-tervvé konvertálja.

A nyomtatásra kész tervet a számítási felhőből egyenesen a Formlabs PreForm szoftverére küldik. A program előkészíti a fájlt, majd jön a nyomtatás. Mivel a nyomat nagyon pontos, a felület puha és részletesen kidolgozott, minimálisra csökken a laboratóriumi utómunkálat.

„Úgy tűnik, hogy a Sennheiserrel való együttműködésünk következményeként megváltozhat a felhasználók és a márka közötti interakció. A termékfejlesztés személyre szabottabb, vásárló-központúbb lesz” – nyilatkozta Iain McLeod, a Formlabs Audio igazgatója.      

A Formlabs termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: zene app személyre szabás sztereolitográfia FreeDee 3D szkennelés Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3716436192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása