HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hordozható nyomtatógyár

ferenck 2021.02.23. 08:00

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma szállítókonténerben tárolható, teljesen működőképes, önálló 3D nyomtatógyár fejlesztésével bízta meg a binder jetting technológiában abszolút specialistának számító ExOne-t. A követelmények között szerepel, hogy a kb. 13 méter hosszú rendszert szárazföldön, vízen, levegőben egyaránt lehessen telepíteni, bárhol munkába lehessen állítani.

A vállalat gépeivel több mint húsz anyagból – fémekből, kerámiából, kompozitokból – készíthetők nyomatok; egy kereskedelmi forgalomban lévő printert alakítanak át katonai használatra. Az új rendszer egyedi arculatot kap, figyelembe veszik, hogy szokatlan és barátságtalan terepeken is könnyen be lehessen vetni.

3dnyomtatas_hordozhatogyar.jpg

„A binder jetting nyomtatótechnológia gyorsasága, rugalmas anyagkezelése és egyszerű használata miatt kritikus a hadsereg számára. Gépeink égető szükségletek gyors megoldásában fognak fontos szerepet betölteni” – magyarázza John Hartner, az ExOne vezérigazgatója, majd hozzáfűzte: természetesen izgatottan várja a hadsereggel való együttműködésük eredményét, jövőjét.

A helyszínen, szükség esetén katonák működtetik majd a rendszert, és így válság idején a kiadások mellett hetek, hónapok munkája csökkenthető le néhány napra, vagy még rövidebb időre.

A törött vagy meghibásodott darab fájlja alapján printelnek, semmi klasszikus gyártómegoldás nem kell hozzá, mint ahogy a költséges raktárt sem kell veszélyzónába szállítani, mert lesz helyette digitális könyvtár. Ha pedig nincs hozzáférhető fájl, mert annyira öreg részről van szó, akkor precíziósan leszkennelik, és a szken alapján elkészülhet a pontos nyomat. Mindez a helyszínen, a hadsereget sok felesleges logisztikai kínlódástól megkímélve történik.  

A fejlesztőknek nem lesz könnyű dolguk, hogy a felturbózott rendszeren bármilyen mostoha viszonyok között is ugyanolyan minőségi nyomatokat állítsanak elő, mint gyártásra optimalizált üzemekben a mostanival.

A technológia használatát is a körülményekhez kell igazítani. Le kell egy kicsit egyszerűsíteni, hogy nem szakemberek is tudják kezelni, illetve a rendszert működtető szoftver még hangsúlyosabb lesz, a személyzetnek pedig tréningeket fognak tartani. Mindezek mellett fontos cél, hogy kevés technikai ismerettel is lehessen használni.

Címkék: jövő nyomtatóanyagok katonai alkalmazások binder jetting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5316433220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása