HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

HP: világviszonylatban is nő a 3D nyomtatás iránti érdeklődés

ferenck 2021.02.02. 08:00

A HP két felmérést is készített az utóbbi hónapokban a 3D nyomtatás trendjeiről, alkalmazásairól. Főként a digitális gyártótechnológiák hatásaival, vállalati használatával foglalkoztak. A helyzet egyértelmű: a megkérdezettek 85 százaléka a növekedés egyik motorját látja bennük, és cégeik növelni fogják ezirányú befektetéseiket.

Gyorsítják az innovációt, csökkentik a gyártási költségeket, lehetővé teszik termékek tömeges egyedire alakítását. A 3DP megváltoztatja tárgyak tervezési, prototípuskészítési, gyártási és fogyasztási módját. Széleskörű elterjedésének vannak akadályai is, a legfőbb probléma a képzett munkaerő hiánya – ez hátráltatja a még több befektetést.

3dnyomtatas_hp_5.jpg

A megkérdezettek 64 százaléka újabb profi képzéseket javasol, 53 százalékuk vállalatok, kormányok, szervezetek és egyének összefogását, közös oktatási és a készségeket növelő programokba történő beruházást szeretne.

A technológia környezeti előnyeit szinte mindenki kiemelte, a megkérdezettek 90 százalékának kitüntetetten fontos szempont a nyomtatóanyagok és printelt darabok újrahasznosíthatósága, 88 százalékuk szerint a kormányoknak a társadalmilag és környezetileg egyaránt előnyös digitális gyártótechnológiák teljes támogatásával, fenntartható ökoszisztémákat kellene létrehozniuk.

Háromnegyedük szerint a 3DP növeli a gyorsaságukat, a személyre szabott gyártást, és raktározásra sincs többé szükség. 3D modelleken könnyebb módosítani, több iterációval jutunk el az egyedibb végtermékig. Ilyenek például az új sebészi modellek, nem véletlenül érdeklődnek egyre többen irántuk, a következő öt évben szignifikáns piaci növekedés várható.

A koronavírus-járvánnyal egyértelművé vált, hogy a beszállítói láncok mennyire ingatag lábakon állnak, illetve mennyire korlátozottak a mostani termelési módszerek. Az additív gyártás mindkét esetben megoldás: decentralizált modellt kínál, a lokális és a kívánság szerinti (on-demand) termék-előállítást részesíti előnyben.

A pandémia alatt elsők között a 3DP szektor reagált a gyors szükségletekre. Orvosi szerkezetek és segédeszközök előállításában vettek részt printerek, és ez cseppet sem véletlen: a következő öt esztendőben három iparágtól várják az additív gyártás legtöbb innovációját, amelyek közül az egészségügy az egyik, a gyártó- és a járműkészítő-szektor a másik kettő.

Címkék: trendek HP környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7816408762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása