HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nő a nyomtatott sebészeti modellek piaca

ferenck 2021.01.26. 08:00

A londoni Brandessence piackutató és konzultációs cég a nyomtatott sebészeti modellekről készített felmérést. A szerzők szerint a következő években folytatódik a jelenlegi tendencia: 2018 óta folyamatosan nő a piac, 2025-ig évi 10,57 százalékos növekedés várható, a három évvel ezelőtti 505,9 milliós üzlet 1 milliárdossá terebélyesedik.

A számok nemcsak bíztatóak, de egyértelműen jelzik is, mennyire fontos a 3DP az egészségügyben. A technológiának köszönhetően egyedibb, személyre szabottabb, a páciensre méretezhető, az ő igényeinek jobban megfelelő megoldások, műszerek dolgozhatók ki.

3dnyomtatas_sebeszetimodellek.jpg

A sebészi modellek közismert előnye, hogy az orvos operáció előtt gyakorolhat rajtuk, jobban fel tud készülni, a részleteket is tisztábban látja, így a műtétnél kevesebb a kockázat.

A személyre szabás lehetőségéből sokat profitálnak az orvosok. Munkájuknál értelemszerűen mindig figyelembe kell venni az adott páciens anatómiáját, annak megfelelő modellek főként 3D nyomtatással készíthetők, egyetlen másik technológia sincs annyira pontos, mint a 3DP.

Mindezek fényében természetes, hogy sok a printelt orvosi műszer, beültetés, protézis, fogszabályzó stb. Az alkalmazható technológiák fejlődésével, a nyomtatóanyagok számának növekedésével folyamatosan bővülnek az egyre minőségibb, biokompatibilis lehetőségek.

A printelt sebészeti modellek piacát Észak-Amerika uralja, és a következő években ez így is marad. Az Egyesült Államok több mint 6500 orvosi műszerekkel foglalkozó cége közül sok sikeresen integrálta a 3D nyomtatást.

A legnagyobb növekedés azonban (nem meglepő módon) az Ázsia-Csendes-óceáni régióban tapasztalható.

A gyártók közül a 3D Systems, a Stratasys, az Envision TEC, a Concept Laser és a Materialise a főszereplők.

Címkék: trendek jövő üzlet orvosi sebészet Stratasys 3D Systems Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9416400072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása