HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Itt a világ legnagyobb digitális gyártóplatformja

ferenck 2021.01.22. 08:00

Az 1999-ben alapított amerikai multinacionális Protolabs a világ egyik legnagyobb digitális gyártója. A fröccsöntés automatizálásával kezdték, azóta a lapfém-gyártás és a 3DP munkafolyamatait is automatizálták. Változatos nyomtatótechnikákat használnak, a légjármű-ipartól az egészségügyig, az autógyártástól a fogyasztói elektronikáig, számos területen érdekeltek.

A 2013-ban, Amszterdamból indult Hubs 3D nyomtatók világméretű hálózatává vált: gépkapacitások osztanak meg, kihasználatlan kapacitásokat hasznosítanak, helyi csomópontokat alakítanak ki. Tervezők feltölthetik munkáikat a webalapú platformra, interaktív térképen kiválaszthatják a legközelebbi printereket, automatikus az árazás, a megrendelő gyorsan kézhez kapja az óhajtott darabot.

3dnyomtatas_protolab.jpg  

Nyomtatótulajdonosok csatlakozhatnak a hálózathoz, pénzt kereshetnek mások rendelkezésére bocsátott gépeikkel. Maker-közösségek alakulnak ki így. A Hubs mára túlnőtt önmagán, nemcsak globális hálózat, hanem egyben az iparág mindenkori helyzetéről beszámoló megbízható forrás is.

A Protolabs január 19-én jelentette be, hogy a Hubs hivatalosan a részévé vált, a tranzakció a hónap végén zárul le. A két cég már korábban közölte a felvásárlást, amellyel a világ legátfogóbb digitálisan gyártott egyedi alkatrészeit kínáló intézményévé váltak.

A Protolabs az új platform jóvoltából finomíthatja szolgáltató modelljét, korábban nem látott rugalmas gyártást képes biztosítani ügyfeleinek. Együtt a termékciklus közbeni szinte összes egyedi gyártóigényt ki tudják szolgálni – nyilatkozták.

2013 óta a Hubs digitális platformjának közvetítésével 6 milliónál több egyedi darabot printeltek. A platformot egyszerűsége, felhasználóbarát „alaptermészete” miatt kedvelik. Fém- és műanyagkínálata, gyártószolgáltatás-palettája egyaránt változatos.

A Protolabs sokat profitálhat mindezekből, ráadásul mostantól hozzá is fér a Hubs gyártópartnereihez. A szolgáltatások és a kínálat nyilvánvalóan bővülnek, és csökkenő árak, gyártási költségek mellett is komoly bevétel-növekedésre számítanak.

A Protolabs házon belül kidolgozott gyártószolgáltatásainak és a Hubs prémiumkategóriás gyártópartnerekből álló globális hálózatának összekombinálásában látják a siker alapját.

Címkék: üzlet cégek ipar gyártótechnológiák 3D Hubs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9816396366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása