HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Online számláló becsüli fel a fémnyomtatás költségeit

ferenck 2021.01.15. 08:00

Az ExOne a binder jetting eljárással működő 3D fémnyomtatók egyik legismertebb gyártója. Gépeik az MIT-n (Massachusetts Institute of Technology) 1996-ban fejlesztett technológiájával dolgoznak.

A cég a napokban mutatta be új online számlálóját (ExOne Production Metal Cost Calculator), amely más 3DP és hagyományos gyártómódszerekkel hasonlítja össze az aktuális nyomtatás költséget. Felbecsüli, mennyibe kerül az adott fémdarab binder jettinggel való printelése. A becsléshez a cég Pro sorozata bármelyik termékének megvásárlását veszi figyelembe, lényegében (majdnem) négy gépről van szó.

Az új lehetőségek összehasonlításához akarnak nagyobb transzparenciát biztosítani. A számításokhoz a költségek átfogó skáláját veszik figyelembe: kezdő befektetést, átviteli sebességet, anyagok, kötőanyagok, nyomtatófej-cserék ára stb.

3dnyomtatas_exone_1.jpg

John Hartner vezérigazgató és csapata bízik abban, hogy rendszereik a legjobb opciók. A számok őket igazolják: gépeiket eddig több mint húsz országban telepítették, nagy a munkaterületük, gyorsak.

Az X1 25 Pro printert a 2018-as Formnexten mutatták be, majd az óránkénti 3600 köbcentiméter sebességgel dolgozó Innovent +, 2019 végén pedig a végtermékek széleskörű gyártására kitalált, a vártnál is masszívabbra sikerült extra-nagy X1 160 Pro következett (10 ezer köbcenti/óra). Legújabb rendszerük az InnoventPro az Innovent+ frissített változata valamikor idén kerül piacra.

Az ExOne gépcsalád húsznál több anyag printelésére alkalmas, minősítésük is van róla; a gépek és az anyagok egyaránt támogatják a számláló működését.

Az online számlálónak több bemeneti adatot kell megadnunk: milyen anyagokkal akarunk nyomtatni, milyen gépet használunk, mekkora lesz a nyomatok mérete és térfogata. Ezeket és más paramétereket is figyelembe véve kalkulálja ki az adott darab előállítási költségét.

Az új eszköz egyik haszna, hogy a binder jetting gépekre váltó, fémekkel foglalkozó gyártók alapos összehasonlításokat végezhetnek, és így pontosan tudják, mire számíthatnak vásárláskor.

Címkék: nyomtatók MIT nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3516386318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása