HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott zoetróp mutatja be a Rolls-Royce intelligens motorját

ferenck 2020.12.02. 08:00

Az egymás utáni állóképek gyors lejátszásával a mozgás illúzióját keltő zoetróp a filmezés előtti, 19. századi animációs rendszerként vonult be a technika történetébe.

Egyik oldalán függőleges bevágásokat tartalmazó henger, a bevágások alatti belső oldalán lévő csíkon pedig egymás utáni rajzok, fotók stb. találhatók. A henger forgásával a bevágásokon átnézve, látjuk a szemközti oldalon a hengerben lévő képeket. A bevágásokat úgy dolgozták ki, hogy a képek ne mosódjanak egymásba, így egymásutánjukat szemlélve, mozgóképek, a film illúzióját kapjuk.

A Rolls-Royce zoetrópot printelt. Különleges célra – nem akárhogy akarták szemléltetni az additív gyártásban komoly eredményeket elért nagyvállalat Intelligens Motorját (IntelligentEngine). A motort a polgári légi közlekedésben kívánják használni, és úgy gondolták, megismertetése túlmutat a szavakon, filmeken és 3D videókon.

3dnyomtatas_zoetrope.jpg

Pontosan ezért nyomtattak az eltűnt idők hangulatát visszahozó, teljesen egyedi, a vállalat újításait hangsúlyozó zoetrópot.

Az újítások egyik terepe a 3D nyomtatás, amellyel a gázturbina lehetőségeit kihasználva, bővítve, jobban alkalmazkodnak a mai globális légiközlekedés elvárásaihoz. Az Ultra Ventillátorhoz fejlett gyártási módszerekkel dolgoztak ki egyedülálló hajtóművet.

Ez egyrészt szép és jó, másrészt viszont, ami még fontosabb, környezetkímélő is, mert a Trent-motorok első generációjához képest, akár 25 százalékkal csökken az üzemanyag-fogyasztás.

A zoetróp a villamosítás, az elektromosság minden eddiginél fontosabb szerepét, valamint repülőgépek nagyobb mértékű rendelkezésre állását szintén szemlélteti. Mindkét terület több szállal kapcsolódik a 3D nyomtatáshoz, a technológiával például kívánság szerint állítanak elő relatíve könnyű pótalkatrészeket (amivel a raktározást is racionalizálják).

A mostani termékek teljesítményét optimalizáló, illetve a jövő piaci lehetőségeire nyitott hibrid-elektromos és teljesen elektromos megoldásaiban is gondolkoznak. Az Airbus közreműködésével jegyzett két „haladó” projektjük, az ACCEL és az EFanX hibrid-elektromos alternatívát kínál.

A rendelkezésre állás azt jelenti, hogy a légitársaság gépei bármikor használhatók, amihez viszont változtatni kell az eddigi karbantartási és szervizelési gyakorlaton.

Természetesen 3D nyomtatással.

Címkék: repülőgép Airbus Rolls-Royce

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1416309970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása