HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bionyomtatás projektben vesz részt az FC Barcelona

ferenck 2020.11.30. 08:00

A regenerációs orvoslás sejtek, szövetek újraalkotásával, helyettesítésével igyekszik károsodott funkciókat helyreállítani. Az orvostudomány és a molekuláris biológia, az anyagtudomány és a műszaki tudományok metszéspontját képező diszciplína olyan technikákat használ, mint a biológiai terápia, az őssejt- és a génterápia, a kismolekulájú gyógyszerek vagy a 3D bionyomtatás.

A szervezetünk természetes regenerációs képességének új technológiákkal történő felerősítését célzó terület a jövő orvostudományának egyik pillére.

A TRIANKLE konzorcium bejelentette: bokaízületek szöveteinek regenerálásához készít bionyomtatással személyre szabott kisegítő szerkezeteket. A kutatótevékenységtől kezdve a piaci aktorokig, összesen tizenkét szervezet tartozik a csoportba.

3dnyomtatas_fcbarcelona.jpg

A konzorciumban olyan illusztris partnerek nevével találkozunk, mint a 3D bionyomtatásban meghatározó szerepet játszó kaliforniai CELLINK, a barcelonai Leitat technológiai központ és a legendás sportklub, az FC Barcelona is.

Ők a Barça Innovációs Csomópont egészségügyi csoportján keresztül vesznek részt az ambiciózus projektben, az implantátumok klinikai használata előtti, amatőr és profi sportolók közreműködésével történő kiértékelését végzik el, majd a program népszerűsítésében szintén hathatósan segédkeznek.

Ha sikerrel járnak, nemcsak a klub hírnevét növelik, hanem úgy általában a sportok és a társadalom minőségén is javítanak, hozzájárulnak a regenerációs orvoslás szélesebb körű alkalmazásához.

A CELLINK feladata az innovatív és személyre szabott, kollagén- és zselatinalapú implantátumok 3D bioprinting technológiával való gyártása. Az ínfájdalmakkal (tendinopátia), például az Achilles-ín részleges szakadásával és porcsérülésekkel küzdő betegeken igyekeznek segíteni.

Egyes partnerek neve alapján, a konzorcium regenerációs gyógyászati célra készülő bioanyagokban és a bionyomtatásban egyaránt jártas, míg mások az egészségügyi hasznosulást garantálják.

Címkék: sport orvosi bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5316304828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása