HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott meteorológiai állomás Oklahomában

ferenck 2020.11.27. 08:00

A meteorológiai állomások változatos műszerekből és szenzorokból állnak, közös rendeltetésük az időjárás-előrejelzést befolyásoló tényezők folyamatos megfigyelése. A hőmérsékletet, a levegő páratartalmát, a szélsebességet és a napsugárzást monitorozzák.

Remek eszközök a hírcsatornáknak, de tudományos kutatásoknak, például a mezőgazdaságnak vagy az újrahasznosítható energiák tanulmányozásához is komoly segítséget nyújtanak.

A kereskedelmi forgalomban beszerezhető állomások azonban sajnos túl drágák, többezer dollárba kerülnek, így nehezebb hozzájuk jutni, és pont ezért jön képbe a 3D nyomtatás. A technológiával jelentősen, ezer dollár alá vihetők a költségek. Ráadásul az additív gyártás mindentől messzi helyeken is működik, meghibásodott alkatrészeket egyszerűbb vele pótolni.

3dnyomtatas_idojaras.jpg

Az Oklahoma Egyetem és az Argonne Nemzeti Laboratórium kutatói olcsó meteorológiai állomást printeltek. A kivitelezés az „automatikus meteorológiai állomások 3D nyomtatása” kezdeményezés keretében kidolgozott terven alapult, a tervben száznál több printelt komponens szerepelt.

Az állomást Oklahomában tesztelték, majd a hatékonyságát és a tartósságát szabvány állomásokkal hasonlították össze. Nyolc hónapon keresztül figyelték, és meglepő eredményre jutottak. Maguk is ledöbbentek, mert sokkal rosszabb teljesítményre számítottak.

Mivel az állomásnak sokáig kell mostoha időjárási körülmények között lennie, az ASA nyomtatóanyag és olcsó érzékelők mellett döntöttek. A páramérő szenzor és egyes printelt részek csak öt hónap után kezdtek lepusztulni, pontosabban arra utaló jelek látszódtak rajtuk. A nyomtatott keret az eső, a hó és a -10 és +40 Celsius-fok között ingadozó hőmérséklet ellenére kitartott.

Az érzékelők mindent pontosan mértek, egyedül a szélsebességet vizsgáló szenzor teljesített pocsékul, de azért, mert kifejezetten gyenge minőségű nyomat volt.

A kísérlet bevált, az állomás alacsony kezdő és karbantartási költségei ellenére jól bizonyított, a bevett műszerek olcsó alternatívájává válhat.

Címkék: időjárás időjárás-előrejelzés

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2716300246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonu Malik 2020.12.11. 00:14:30

<a href='https://crackother.com/keyshot-pro-crack/'>KeyShot Pro Crack</a> might be the computer program that brings these amazing new features to the secure sharing of screenshots. In addition to that, it also contains studies and virtual reality which helps in real-time. Another thing is that it also has a real texture mapping.

Sonu Malik 2020.12.11. 00:15:38

KeyShot Pro License Key, with new features such as animating, resizing, cropping, designing images, and much more, is a version focused on enhancing your workflow, uploading your images, improving your experience, and expanding your reach.

link here ; crackother.com/keyshot-pro-crack/
süti beállítások módosítása