HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatóanyag űrjárművekhez

ferenck 2020.11.13. 08:00

A 3D nyomtatókat és nyomtatóanyagokat egyaránt fejlesztő texasi Essentium bemutatta új anyagát, a hőre lágyuló poliuretán TPU 58D-AS szálat (filament). Antisztatikus matéria, mentes az elektrosztatikus kisülésektől, ráadásul a szenet is tartalmazó hasonló filamentekkel ellentétben színes, egész pontosan piros. (Antisztatikusnak nevezzük a műanyagok elektromos feltöltődését csökkentő, megszüntető eljárást, illetve az ilyen eljárással készült anyagokat.)

Fejlesztői szerint űrjárművek és műholdak gyártásánál lehet különösen hasznos. Ütés- és kopásálló, szakítószilárdsága kiváló, biztonságos elektronikai eszközök készítéshez.

A vállalat két másik, nagyteljesítményű és a hőnek ellenálló anyagot szintén bemutatott. Az egyik, a PET-CF 15 százalékban szénrosttal megerősített poliészter, a másik, a 9085 műgyanta remekül ellenáll a hőnek, mechanikai adottságai pedig a légjármű-, az autóipar mellett, az olaj- és gázszektorban, valamint a gyártásban és a szerszámkészítésben is újabb alkalmazásokkal kecsegtetnek.

3dnyomtatas_essentium.jpg

Az újdonságokkal az ipari léptékű additív gyártómegoldások nyílt ökoszisztémáját akarják tovább bővíteni. Ez azért fontos, mert a gyártók így még gyorsabban képesek a speciális ipari szabványoknak minden szempontból (megbízhatóság, megismételhetőség, teljesítmény stb.) megfelelő darabokat printelni.

A vezető ipari szereplőkkel együttműködő Essentium a 3DP platformok bővítésével lehetővé igyekszik tenni a gyártók számára, hogy újításaikat jobban kontrollálják, munkáikhoz több anyagból válogathassanak, és gördülékenyebb legyen az ipari szintű additív gyártás. Az új anyagok extrém környezetekben is működő, kívánság szerinti (on-demand) nyomatokat garantálnak, miközben kevesebb a veszteség, olcsóbb a termelés, az ellátási láncok rendszeresen finomhangolhatók.

Elmondták, hogy partnereikkel közösen dolgozva, rendelkezésükre áll a nyomtatható polimeranyagok fejlődését felgyorsító, minőségüket folyamatosan javító tudományos és technológiai szaktudás. Fejlesztéseikkel hozzájárulnak, hogy a 3DP-t korábban elképzelhetetlen alkalmazásokban hasznosítsák.

Címkék: polimer nyomtatóanyagok nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3516281464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása