HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

E-könyv a fémnyomtatásról

ferenck 2020.11.06. 08:00

A 3dbpm az additív gyártóipar egyik vezető média- és tanácsadócége, ők üzemeltetik a 3D nyomtatás egyik legismertebb weboldalát, a 3D Printing Media Network-öt. Idén ingyen letölthető, rövid elektronikus-könyvek megjelentetésébe kezdtek.

Eddig tizet publikáltak: a technológia orvosi, autóipari, fogyasztói, légjármű-ipari, fogászati felhasználásáról, valamint a csúcstechnológiás anyagokról, a fenntarthatóságról, a 3DP-szolgáltatásokról, az automatizációról, és most legújabban, november 2-án, a fémnyomtatásról.

A fémnyomtatás a 3DP egyik legszerteágazóbb, az utóbbi években nagyon gyorsan fejlődő területe. Számos gyártóeljárás, sokféle gép és az anyagok folyamatosan bővülő, de már most is széles választéka jellemzi.

3dnyomtatas_femnyomtatas_1.jpg

„Sokak számára a fém additív gyártás nemcsak az ipari 3D nyomtatás leggyorsabban növekvő területe, hanem maga az ipari 3D nyomtatás” – írja a 48 oldalas anyag bevezetőjében a szerző, Tess Boissonneault.

Egy biztos: a fémnyomtatás sikere sokat segített abban, hogy a 3DP szektor iparággá alakult át. Ma már jóval többről van szó, mint prototípus- vagy szerszámkészítésről, mert ezekkel az eljárásokkal a sorozatgyártás, a tömeges egyedire szabás, a késztermék-előállítás, mind kivitelezhető.

A növekedés közel egy évtizede tart, és az előrelátható jövőben a fejlődés tempója nem fog csökkenni. Az utóbbi időben csak egy-egy speciális technológia alkalmazásánál tapasztalhattunk lassulást. Ilyenre a következő esztendőkben is számíthatunk.

A szerző példaként a lézeres porágy-fúziót (PBF) említi meg: a döbbenetes növekedést relatív lassulás követte, miközben más folyamatok, például a lézeres és egyéb energialerakásokat sokkal szélesebb körben fogadták el.

Az anyagban elemzés, esettanulmány, mélyinterjú és a vezető cégek bemutatása egyaránt megtalálható. Itt tölthető le (az eddigi kötetek pedig itt).

Címkék: könyv ipar fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7116272988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása