HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jön a következőgenerációs fémnyomtató-rendszer

ferenck 2020.10.30. 08:00

A két elődcég egyesülésével 2006-ban alapított, Lübeck-székhelyű SLM Solutions a gyors fémnyomtató-rendszerek fejlesztésének egyik élharcosa, printereit a világ számos országában értékesítik, mindegyik kontinensen jelen vannak.

Az egyik előd már a 2000-es évek elején alumínium és titán lézeres feldolgozásával foglalkozott. A vállalat története azonban korábban, az 1990-es években kezdődött. 1996 és 1998 közötti lézerfúziós folyamatokkal kapcsolatos kísérleteikben a Lézertechnológiai Fraunhofer Intézet is részt vett.

A vállalat az utóbbi években a szelektív lézeres olvasztótechnológiára összpontosított, gépeit főként kisszériás gyártásra és prototípuskészítésre tervezi. Vásárlói között például a gépjármű-, a légi-ipar, az oktatás és az egészségügy képviselőit is megtaláljuk.

3dnyomtatas_slm_1.jpg

Számos szabadalmat jegyeznek, a többlézeres technikát ők vitték elsőként a piacra, és természetesen folyamatosan újítanak is.

Az SLM Solutions november 10-én fogja (a Covid-19 miatt az online térben) bemutatni nagy érdeklődéssel várt új gépét, egy következőgenerációs fémnyomtató-rendszert. Szakértők szerint a printer mérföldkő lesz a gyártóipar történetében, forradalmasítani fogja az szelektív lézeres olvasztást (SLM), a fémnyomtatást.

„Örülünk, hogy bemutathatjuk ügyfeleinknek a piacon hozzáférhető legproduktívabb SLM-rendszert. Partnereinkkel együtt toljuk ki az additív gyártás határait, a gép jelzi a következő újításokat” – nyilatkozta Meddah Hadjar vezérigazgató.

Néhány hónapja számoltak be arról, hogy az SLM Cube brand égisze alatt 12 lézeres technológián dolgoznak, de egyelőre nem lehet tudni, hogy ez lesz-e az új rendszer alapja. 2018-ban jelentették be a 600x600 milliméteres építési térrel rendelkező, 12 milliméteres SLM Cube 2019-es debütálását (ami aztán elmaradt), úgyhogy valószínűnek tűnik.

Címkék: nyomtatók innovátorok fémnyomtatás SLM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1016260494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása