HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az amerikai Középnyugaton túrázik a Stratasys

ferenck 2020.10.26. 08:00

A 3D nyomtatás egyik élharcosa, meghatározó cége, a Stratasys bejelentette, hogy a technológiát népszerűsítő túrát indít az Egyesült Államok középnyugati részén. Kamionja a gyártóiparól és „rozsdaövezetként” is ismert térség hat városában fog megállni.

A bemutatókon működés közben lesznek láthatók a vállalat nyomtatórendszerei, a közönség azonban nemcsak a gépeket, hanem nyomtatóanyagokat, programokat és munkafolyamatokat is megismerhet. A környék cégvezetőit, üzletembereit, komoly történelmi múlttal rendelkező szakszervezeteit és összességében a dolgozókat akarják fogékonnyá tenni az additív gyártás iránt.

3dnyomtatas_stratasys.jpg

November 6-án, a Missouri állambeli Saint Louisban kezdik, majd 16-án Minneapolis következik. Következő állomás már az iparvidék szíve felé vezet – a Wisconsin állambeli Milwaukee után Illinois és persze legismertebb városa, Chicago kerül sorra. Az amerikai autógyártás szebb napokat is megért fellegvárába, Detroitba a december 7-ével kezdődő héten érnek. A túra két ohiói nagyvárosban, Cleveland-ben (és Cincinnati-ben) ér véget.

Az 1980-as évektől a gyárak automatizálásával a térség radikálisan megváltozott, Jimmy Carter alelnöke, Walter Mondale nem véletlenül nevezte el „rozsdaövezetnek.” A gyártóipar hanyatlásnak indult, sokan veszítették el állásukat, Donald Trump 2016-ban (iIllinois kivételével) ezekben a kiábrándult államokban győzve, válhatott az USA elnökévé. Míg az ország magán gyártószektorában 1988-ban 21 millióan, addig 2010-ben már csak 13 millióan dolgoztak, és a változások pontos a rozsdaövezetet érintették leghátrányosabban.

A túrával a Stratasys a klasszikus helyébe lépő 21. századi gyártást mutatja be a helyi érdeklődőknek. Az utóbbi években meglehetősen depresszív légkörű térség egyébként már több 3DP vállalkozásnak, például az ExOne-nak és a MakerGearnek ad otthont, és a technológiai fejlődésre a sok kutatásintenzív felsőoktatási intézmény jelenléte is pozitív hatással van.

A 3DP munkát jelenthet az állástalanoknak, új gyártási lehetőségeket adhat a hagyományos munkák után modernebb lehetőségeket keresőknek, új szintre emelheti, lokalizálja a gyártótevékenységet.

Címkék: Stratasys nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8216255786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása