HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fogszabályozás mesterséges intelligenciával

ferenck 2020.09.28. 08:00

A fogászat a 3D nyomtatás egyik leginnovatívabb egészségügyi alkalmazása, szabályozóktól hidakig, ma már nagyon sokszor használják a technológiát.  

Az Egyesült Államokban a fogszabályozás kb. 2 milliárd dolláros üzlet, évente legalább 5 millióan kapnak ilyen jellegű kezelést, és  mintegy 4 milliójuk bonyolult vagy közepesen nehéz eset.

A növekvő piac miatt egyre pontosabb előrejelző modellekre van szükség, ezért manapság már a fogászatban is megjelent a mesterséges intelligencia.

3dnyomtatas_fog_3.jpg

A Covid-19 miatti jelenlegi korlátozások következtében egyre több fogorvos javasolja klasszikus fogszabályozó helyett a „tisztább” technológiának számító belső szabályozót (aligner). Viselése kevesebb és rövidebb konzultációkkal, manuális folyamatokkal jár, összességében biztonságosabb a mai vészterhes időkben.

E célokat igyekszik kielégíteni a belső fogszabályozókat készítő és hozzájuk szoftvert fejlesztő, New York székhelyű 3D Predict. A cég különleges mesterségesintelligencia-programjával, a program segítségével kialakított szuperpontos 3D modellekkel vált világszerte elismertté.

Az MI hihetetlenül élethű képet ad a mosolyról, koronák, csontok és gyökerek elhelyezkedéséről. Ezeket a modelleket használják fel a fogakat „láthatatlanul helyre tevő” belső szabályozók tervezéséhez.

Más külső és belső fogszabályozókkal összehasonlítva, a gyökér- és csontelemzést végző mesterséges intelligencia körültekintőbben előrejelzi a helyes gyógykezelést – akadályozó tényezőket, gyökérproblémákat stb.. Az előrejelzésre támaszkodva, a beavatkozás is sikeresebb.

A 3D Predict belső szabályozói megakadályozzák a fogak mozgását, kb. 50 százalékkal kevesebbet kell javítani őket, és maga a javítási idő is 30 százalékkal csökken. Az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) februárban adta meg a 3D Predictnek a szükséges engedélyeket.

Címkék: mesterséges intelligencia fogászat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8916216592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása