HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mobil lakások 3D nyomtatással

ferenck 2020.09.21. 08:00

Az építészet az additív gyártótechnológiák egyik leglátványosabb és leginnovatívabb, egyszersmind különleges alkalmazási területe. Kínától Oroszországon és Latin-Amerikán át, az Egyesült Államokig, a földkerekség különböző pontjain hosszú évek óta nyomtatnak házakat, lakó- és más épületeket, de mainstreamről egyáltalán nem beszélhetünk még.

A német LTG Lofts, a New Yorki Black Buffalo 3D Corporation és a Hyundai BS&C családhoz tartozó Big Sun Holdings Csoport stratégiai partnerségre lépett, és az együttműködés az építőipar egyik speciális területét célozza: nyomtatott mobil lakások és kereskedelmi helyiségek gyártását, globális elterjedését várják tőle.

3dnyomtatas_loft0.jpg

Az LTG coodoja üdülésre, lakásra és munkára egyaránt alkalmas funkcionális, flexibilis és mobil moduláris szerkezet. Ultramodern designja különbözteti meg a hagyományos előre gyártott épületektől.

2012 óta az LTG partnerei fehér és szürke coodokat készítenek, előbbieket vasból, alumíniumból, utóbbiakat fából. A szerkezeteket üdülési, lakhatási és munkavégzési célokra szánják, és hibátlanul működnek is.

3dnyomtatas_loft.jpg

A partnerség eredményeként, a várakozások szerint nő a kínálat, a design pedig új elemekkel bővül. A printereket és a „cementtintát” (nyomtatóanyagot) a Black Buffalo szolgáltatja. A gépekkel teljes épületek készíthetők el pár nap alatt a helyszínen. Más építészeti 3DP projektekhez hasonlóan drasztikusan csökkennek a szállítási költségek, kevesebb a logisztika, „tisztább”, környezetbarátabb a munka.

„Nyomtatóinkkal bárhol felépítjük az LTG Lofts moduljait, ahol kereslet mutatkozik irántuk” – nyilatkozta a Black Buffalo 3D Corporationt irányító Michael Woods.

Jó hír számukra, hogy világviszonylatban nő az érdeklődés. A coodo, az esztétikum mellett maximálisan ki is használható. Bárhova el lehet vinni, ahol van szabad tér: akár világvégi helyszínekre, háztetőkre stb. Nyaralóközpontok, moduláris kereskedelmi parkok vagy egyszerűen csak lakóparkok alakíthatók ki belőlük.

Mark Dare Schmiedel, az LTG alapító-vezérigazgatója elmondta, hogy függetlenül a lakók gazdasági helyzetétől, a helyszíntől és a luxusszinttől, mindenhol az életkörülményeket akarják javítani.

Címkék: építészet cement épületnyomtatás modularitás innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9816206834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása