HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Függőleges nyomtatás

ferenck 2020.08.31. 08:00

Az Indiana állambeli Thermwood Corporation a legrégebbi és a legfejlettebb technológiákkal dolgozó szerszámgépgyártó, az abszolút high-tech CNC marógépek fejlesztője. Az elsősorban a gyártószektornak dolgozó vállalat a gépekhez kapcsolódó szoftvereket, felszereléseket és technológiákat, valamint szolgáltatásokat is kínál.

Legújabban a nagyméretű 3D nyomtatás új megközelítésével ejtette ámulatba az érdeklődőket. Az újítás lényege, hogy a printelés nem a megszokott vízszintes irányban, hanem függőlegesen történik. Az egyedi folyamatot, a szabadalmaztatott függőleges rétegnyomtatást (Verical Layer Print, VLP) nemcsak a cég nagyobb rendszereire, hanem az alacsony árfekvésű LSAM MT printerére is fejlesztették.

3dnyomtatas_vertikalis3dp.jpg

A technológiával sokkal magasabb nyomatok készíthetők, mint a hagyományos vízszintes printeléssel. A cég legnagyobb LSAM rendszereivel több mint 6 méter magas darabokat nyomtattak.

A Thermwood Corporation viszont azt is bemutatta, hogy a VLP nemcsak csúcskategóriás nyomtatórendszerein, hanem a jóval olcsóbb LSAM MT géppel is működik. Utóbbihoz rögzített állvány és mozgatható munkaasztal tartozik.

Ehhez a printerhez más megközelítés kellett. A tárgyakat a mozgó munkaasztalon lévő rögzített vázszerkezetre printelik. Az asztal hátára egy 1,5x3 méteres másik munkaasztalt szereltek, amely ráhúzza a vázra az egyre nagyobb nyomatot.

Ezzel az eljárással az LSAM MT-vel 1,5x3x3 méteres tárgyak nyomtathatók.

Kiderült, hogy az eljárás alacsony és magas hőmérsékletű termoplasztikus anyagokkal egyaránt működik. Az első nyomathoz szénszállal megerősített ABS-t, a másodikhoz másfajta szénszálas PSU/PESU-t használtak. Utóbbival kihozták a maximális, kb. 540 kilós tömeget, míg a nyomtatás 16 óra 40 percig tartott. A vállalat nagyobb gépeivel elvileg akár 23 ezer kilós nyomatok is készíthetők.

Címkék: ipar innovátorok nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8516182062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása