HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Változások a 3D Systemsnél

ferenck 2020.08.11. 08:00

Az additív gyártás egyik élharcosa és legismertebb nagyvállalata, a 3D Systems 2020. második negyedévi bevételei 28,7 százalékkal alacsonyabbak a 2019-es év azonos szakaszához képest. A cégvezetés a Covid-19-ben látja a visszaesés legfőbb okát.

Valószínűleg joggal, és a járvány kapcsán Jeffrey Graves, a májusban beiktatott új elnök-vezérigazgató azt is elmondta, hogy a visszazárkózás, a pozíciók megerősítésének egyik motorja az egészségügyi szektor lesz. Az olyan iparágak, mint például a légjárműipar, valamint a védelmi megoldások mellett a jövőben az egészségüggyel is kitüntetetten foglalkoznak.

3dnyomtatas_3dsystems_6.jpg

Graves stratégiaváltásról beszélt, a fókuszváltás már annak a része, és többek között a technológia gyors elterjedését akarják elérni vele.

Ezeken a területeken az additív gyártás jelenléte már most is egyértelmű, úgyhogy túl sokat nem kockáztatnak. Csak míg korábban szélesebb spektrumon mozogtak, mostantól biztosra mennek. Mindegyik érintett piaci szegmensre lesz specialistacsoportjuk, ők fognak az adott területekre megfelelő alkalmazásokat fejleszteni. Egyértelműen prémiummegoldásokban gondolkoznak.

Graves a járvánnyal kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy az additív gyártás rugalmasabb ellátási lánca különösen a medicinában bizonyul rendkívül hasznosnak, a 3DP ezért is játszhat komoly szerepet a Covid-19 elleni kimerítő harcban.

A stratégiaváltás és a vállalat átstrukturálása az ezekben az esetekben megszokott fájdalmas leépítésekkel is jár. A 3D Systems év végéig alkalmazottainak 20 százalékát szándékszik elbocsátani. Egyes üzemeket is bezárnak, valamint alaposan átvizsgálják a gyártási és az operatív tevékenységgel kapcsolatos kiadásokat, nyilván faragni fognak belőlük.

A változásokkal a kiadások is csökkennek, és a tervek szerint jövő év végéig összesen kb. 100 millió dollárt spórolnak meg. A takarékoskodással – legalábbis bíznak benne – a cég profitábilis lesz, és lehetővé válik a további növekedés.

Címkék: üzlet cégek 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4416119256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása