HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Miért jó, ha a gyerekek ismerik a 3D nyomtatást?

ferenck 2020.08.10. 08:00

Általában véve, a technológia gyorsan fejlődik, egyre népszerűbb, a gyerekek különösen szeretik. A 3D nyomtatáshoz nem is olyan régen szinte csak (felnőtt) szakemberek férhettek hozzá, mára viszont teljesen megváltozott a helyzet (nyilván nem a drága ipari nyomtatók frontján).

Ma már mindenki használhatja, élvezheti; ha van egy modellünk és gépünk, kvázi bármit alkothatunk, abszolút személyre szabhatjuk, magunk ízlése szerint alakíthatjuk a nyomatot. Könnyebb, mint valaha, plusz, egyre több gyerekbarát printer jelenik meg a piacon.

A Little You jutalomapp például rengeteget segít, hogy a gyerekek tényleg élvezzék a technológiát. A 3D Printing Media Network három pontban foglalja össze, miért is hasznos számukra.

3dnyomtatas_littleyou.jpg

Egyrészt, szinte végtelen kreativitással ruház fel, márpedig a gyerekeknek biztosítani kell, hogy ki tudják fejezni magukat. Talán hagyományosabb médiumokkal, például festéssel és írással kezdik, de most már ott vannak az infokom technológiák, köztük a 3DP is.

Kevés médium kínál annyira kreatív és plasztikus személyre szabási lehetőségeket, mint a 3D nyomtatás, például teljesen egyedi saját játékok találhatók ki és valósíthatók meg általa fizikailag is. Mennyivel más ez, mint elmenni a boltba, és sorozatdarabokat vásárolni. A Little You pedig abban segít, hogy saját fizikai valójuk játékmásolatát készítsék el.

A 3DP másik nagy előnye, hogy például az app által lehetővé vált játékalkotással, értékesítéssel és eladással a gyerekeket megbecsüli a közösség, aminek hatására nő az önbizalmuk, jobban hisznek magukban. A technológia az iskolákban felmerülő problémák orvoslásához nélkülözhetetlen kritikus gondolkodás kialakulásában szintén segít.

Legjobb, ha a gyerekkorban alakulnak ki ezek a készségek, mert később jobban félünk a kudarctól, és hogy elkerüljük azokat, kevesebbet kockáztatunk, hajlamosak vagyunk szinte csak a bejáratott utakat használni. A 3DP viszont növeli a kíváncsiságot, hogy ne csak a már ismert és jól bevált megoldásokkal éljünk. Minél fiatalabban ismerjük meg, később annál inkább figyelembe vesszük a nem egyértelmű opciókat is, plusz a közös problémamegoldáshoz szintén hozzászokunk.

A 3DP ugyan egyre jobban automatizálható, de fizikai tevékenység. Gyerekek sokat tanulhatnak online, 3D nyomtatással viszont fizikai interakciókra is bőven nyílik lehetőségük. Három tanulási stílus előnyeit élvezhetik vele: látják a 3D modelleket, megérinthetik a printelt játékokat és tárgyakat, miközben a tapasztalataikat is kicserélhetik egymás között.     

Címkék: oktatás app

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2316119180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2020.08.11. 10:26:00

El kell adni a gépeket és alapanyagokat, ezért nyitnak a gyerekek felé. Pont ugyanúgy a sarokban fog porosodni a cucc, mint a karácsonyra kapott gitár vagy LEGO készlet. De legalább megvették, valaki jól járt vele.

KékFény6 2020.08.11. 23:38:38

@Örömhernyó: Miért porosodna a sarokban a Lego vagy a gitár? Nálunk sosem porosodik. Vélhetően azért kap a gyerek Legót, mert szeretne, és azzal aztán rengeteget lehet játszani...

Örömhernyó 2020.08.12. 05:46:02

@Tesztelo.hu: Az esetek 99%-ában a polcra kerül és sose veszi elő többet a gyerek a gitárt. LEGO más téma elismerem, azzal lehet később is bíbelődni.
Ami a 3D nyomtatóknál érdekes, hogy ha a sarokban porosodik, akkor feleslegesen kidobott pénz, ha meg használják, akkor kell bele venni az anyagot. Tehát nyeli a pénzt. A LEGO meg nem.
Ki van ez találva!
süti beállítások módosítása