HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mobil appról figyelhető az ipari 3D nyomtatók tevékenysége

ferenck 2020.08.06. 08:00

A pennsylvaniai ExOne nyomtatókat, nyomtatott termékeket és szolgáltatásokat kínál különböző iparágaknak (légjármű-ipar, energetika, autógyártás stb.). Gépei binder jetting eljárással működnek, ipari anyagokkal dolgoznak.

A napokban az Ipar 4.0 biztonságát növelő, különleges alkalmazást mutattak be. Az ExOne Scout az, amire a neve is utal: megfigyel, felderít – valósidőben monitoroz gépeket, elemzi a printerek gyártótevékenységét. Ergonomikus app, mert többféle digitális készüléken, többek között okostelefonon és okosórán is fut.

Az Apple App Store-jából és a Google Play-ről egyaránt letölthető. Számos funkcióval rendelkezik: a munkafolyamat aktuális állapotáról, a nyomtatófejek gyorsaságáról, a folyadékszintről, hőmérsékletről, nedvességről és más gyártási paraméterekről folyamatosan értesíti a felhasználót.

3dnyomtatas_exone.jpg

A jelenlegi változat két ExOne géppel alkalmazható. Mindkettő a Siemens többszintű biztonságot nyújtó MindSphere dolgok internete (Internet-of-Things) operációs rendszerével működik.

A megoldás egyrészt az S-Max Pro homokalapú fémnyomtatót támogatja, amellyel homoköntvények készíthetők légjármű- és járműipari, mezőgazdasági és katonai alkatrészek öntéséhez. A másik az új X1 160Pro fémprinter, amelyet most gyártanak, és az év végén kezdik kiszállítani az ipari partnereknek.

A felhasználónak a gépeket össze kell kapcsolni a Scouttal. Monitorozásuk így sokkal könnyebb, a valósidejű infók rengeteget segítenek.

Az app fontos lépés az ExOne célja, az intelligens és fenntartható 3D nyomtatótechnológiák felé. Ezek a megoldások még ipari szintű sorozatgyártás esetében is működnek, a gyors printerek a munkafolyamat kezdetétől a végéig abszolút high-tech közegben tevékenykednek.

A cég vezetősége elmondta, hogy a középpontban még mindig a nyomtatók vannak, viszont a teljes digitális gyártást, mindent, ami körülöttük működik, finomhangolnak. Automatizálnak, egyre több szoftvert használnak, lehetséges a távolból történő monitorozás, vezérlés.

A Scout egy majdani komplett digitális gyártócsomag része. A nyomtatási rétegek megfigyelése és elemzése kamerával, mesterségesintelligencia-megoldásokkal és más programokkal történik.

Címkék: automatizálás app ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3816104332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása