HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott félvezetők

ferenck 2020.08.05. 08:00

Sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy egyszer majd elektronikai alkatrészeket, félvezetőket nyomtatnak. A 3DP iparrá válásával és az egyre jobb minőségű fémnyomtatókkal azonban a korábbi álmodozások valósággá értek, és a technológia nagykorúságával párhuzamosan, immáron félvezetők is printelhetők.

A fémnyomtatás-ipar megújítására törekvő kaliforniai VELO3D e cél jegyében a napokban jelentette be együttműködését a Lam Research Company félvezetőgyártóval. A két cég közösen tervezi új anyagok fejlesztését és additív gyártóalkalmazások kidolgozását az iparágra.

„A félvezető-gyártás a nagymennyiségű termelés egyik legjobb példája, amelyhez legmagasabb szintű ismételhetőség és konzisztencia szükséges, mert az atomi szintű precíziós kontroll csakis így érhető el” – jelentette ki Benny Buller, a VELO3D alapító-vezérigazgatója.

3dnyomtatas_felvezetok.jpg

A közös munka alapja a VELO3D Sapphire printere és technológiája. A következő öt esztendőben jelentős mértékben akarják növelni a 3D nyomtatással gyártott félvezetők számát. A technológia nagykorúságát az a tény szintén jelzi, hogy a 3DP most már a hagyományos, szubsztraktív gyártás alternatíváját is jelenti. Nagyobb tervezői szabadságot nyújt, és a technológiával, a különböző termékek összeszerelése közötti gyors átállásokat biztosító agilis gyártás (agile production) is jobban megvalósul.

Ezek az előnyök egyértelműen kapcsolódnak az egészen közeli jövőt felvillantó Ipar 4.0 jelenséghez.   

„Az additív gyártás, az innováció egyik motorjaként, lehetővé teszi, hogy fogyasztóink kisebb, gyorsabb, hatékonyabb, az energiát gazdaságosabban felhasználó mindennapos elektronikai készülékeket hozzanak létre. Az együttműködés megerősíti a Lam küldetését, a terméktervezés és a gyártás határainak folyamatos feszegetését” – nyilatkozta Kevin Jannings, a Lam Research egyik vezetője.

A Lam és más befektetők által is támogatott VELO3D félvezető-gyártáshoz és alkalmazásokhoz passzoló fémötvözetet fejleszt 3D nyomtatásra. A cég 2022-ig jelentősen bővíti technológiai kapacitását.

Címkék: elektronika ipar félvezető

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6716104264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása