HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mit tanult a 3D nyomtatóipar a koronavírus-járványból?

ferenck 2020.07.28. 08:00

Egyelőre még nem látjuk a Covid-19 végét – valószínűleg, majd ha lesz oltás, utána –, viszont már az eddigiekből is sokat tanult a gyártó-, így az egyébként jól felkészült 3D nyomtatóipar is. A 3DPrint.com ezeket a céges és egyéni szinten egyaránt egyedi tanulságokat foglalta össze öt pontban.

A járványra adott reakció nyomatékosította a modern ipar erősségeit és gyengéit. A tapasztalatokat a cégek nyilván beépítik jövőbeni működésükbe.

„Jobb átgondoltan, mint gyorsan cselekedni” – hangzik az első pont. Ezzel együtt, különösen az egészségügyben egyértelmű volt, hogy gyorsan kell reagálni. A gyorsaság pedig az additív gyártás egyik jellemzője, így törvényszerűen rengeteg maszkot, lélegeztetőgép-kiegészítőt nyomtatnak változó eredménnyel viszonylag rövid idő alatt. A gyártók azonban rájöttek, hogy például sok maszk használhatatlan, azaz ezekben az esetekben a gyorsasággal semmire sem mentek, viszont fokozatosan megtanulták, milyen a hatékony álarc, hogyan állítható elő.

3dnyomtatas_covid19.jpg

„A gyártóknak képesnek kell lenniük alkalmazkodni” – így a második pont. Tehát, ha folyamatos a kereslet, rugalmasnak, változtatásra mindig képesnek kell lenniük. A 3DP-cégek így jutottak el addig, hogy egyre jobb minőségű egészségügyi eszközöket készítenek.

Harmadik pont: „A rugalmasság fontos az ellátási láncban.” Előre nem látható körülmények (kevés alkalmazott, utazási szigorítások stb.) miatt a gyártóknak már nemcsak a gyártásban, hanem az ellátási láncolat egészében is flexibilisnek kell lenniük, mert úgy sokkal könnyebben alkalmazkodnak nem várt külső eseményekhez.

„Az együttműködés alapvető” – áll a negyedik pontban, ami nemcsak kritikus időkben egyértelmű. Sok cég, például az egész iparág által használt nyílt forrású terveken keresztül alkalmazta ezt a stratégiai elvet. A járvány alatt a korábbinál is jobban megtanulták, hogy a partnerekkel való közös munka, az együttes erőfeszítések általában értékesebb, innovatívabb termékeket, szolgáltatásokat eredményeznek, mintha egyedül dolgoznának.

Az ötödik pont evidencia: „Előre kell lépni a járvány után.” Most nagyon úgy tűnik, hogy ha a pandémia véget ér, az iparág erősebben jön ki belőle, mint volt előtte. Rengeteget tanult, és a tanultakat a jövőben is alkalmazni kell, ahelyett, hogy visszatérne a Covid-19 előtti világba. Logikus, hogy tovább kell lépni.

Címkék: jövő ipar koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4516078530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása