HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatási stratégiai szövetség Dubaiban

ferenck 2020.07.09. 08:00

Az Egyesült Arab Emirátusok, különösen Dubai köztudottan sokat tesz a 3D nyomtatás széleskörű elterjesztéséért, számos alkalmazással igyekszik népszerűsíteni a technológiát.

Most újabb fontos lépést tettek, a kulcsszektorokat, például az egészségügyet és az építőipart megcélzó, 2016-ban indított Dubai 3D Nyomtatási Stratégián alapuló 3D Nyomtatás Stratégiai Szövetséget hoztak létre. A széleskörű hálózatban az Emírségek kormányzati ügynökségei (rendőrség, önkormányzat, elektromossági és vízügyi hatóság stb.), akadémiai intézetei és additívgyártó-cégei, valamint nemzetközi szereplők, például tíz multinacionális és helyi 3DP vállalat is tömörülnek.

3dnyomtatas_dubai_2.jpg

A szövetség célja, hogy a közép-keleti város vezető 3DP csomóponttá váljon, beszállítói hálózatokkal, több szektoron átívelő termékekkel és szolgáltatásokkal. Mindezekkel Dubai önellátását akarják növelni. Platformot ad az egyre fontosabb terület meghatározó szereplőinek. A város gazdasági, egészségügyi és tudományos fejlődéséhez így is hozzá akarnak járulni. Az együttműködéssel nőnek az ipari lehetőségek, a magánszféra bekapcsolódásával pedig válság esetén is azonnal lehet reagálni a helyi igényekre, keresletre.

A város elkötelezett a 3DP további fejlődése, a fejlesztések, tesztelések és alkalmazások mellett. E célokra külön negyedet alakít ki, amelyben kutatóközpontok, multinacionális cégek, startupok irodái stb. lesznek. Üzleti akcelerátor programokkal igyekeznek tovább gyorsítani a technológia használatát. A negyed ad majd otthont a régió legnagyobb 3DP raktárának is, ahol nyomtatóanyagokat, termékeket stb. fognak tárolni.

A stratégiai szövetség első lépésben az Emírségek orvosi ellátásának 3D nyomtatással való növelésére összpontosít. A Covid-19 elleni frontvonalban lévő egészségügyi dolgozók számára akarnak lokálisan kialakítani megfelelő raktárt, hogy utánpótlásból soha ne legyen hiány.

De a szövetség nemcsak a koronavírus-járványra, hanem a jövőben a köz- és a magánszektor partneri viszonyaival, a fejlett gyártótechnológiák alkalmazásával minden más válsághelyzetre is igyekszik hatékonyan reagálni.

Címkék: trendek Dubai koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4815987644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása