HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az ipar 4.0-ra készül a Schneider Electric

ferenck 2020.07.02. 08:00

Az 1836-ban alapított, a Párizshoz közeli Rueil-Malmaison székhelyű európai multinacionális Schneider Electric a hatékonyságot és a fenntarthatóságot növelő energetikai és automatizációs digitális megoldásokat kínál.

Energetikai technológiákat valósidejű automatizációval, szoftverekkel és szolgáltatásokkal összekombinálva, otthonok, épületek, adatközpontok, komplett infrastruktúrák és iparágak egyik legfontosabb high-tech beszállítója. A világ 500 leggazdagabbjába tartozó cég jelenleg több mint 100 országban van jelen, alkalmazottainak száma meghaladja a 135 ezret.

A Schneider komoly átalakuláson megy keresztül. Tevékenysége egészét az ipar 4.0-ra kívánja átállítani, összességében Intelligens Gyárrá fog válni. A tervek megvalósításában a 3D nyomtatás az egyik kulcstechnológia, például a spanyolországi Navarrában található Puenta la Reina-i üzemében a Stratasys FDM módszerével igyekeznek munkafolyamatokat áramvonalasítani, megkönnyíteni az eszközkészítést.

3dnyomtatas_schneider.jpg

Valamit nagyon jól csinálhatnak ott, mert elnyerték a Schneider egész Európán átívelő Smart Factory versenyét. Az elismeréssel az additív gyártás alkalmazását, a komoly idő- és pénznyereségeket, az ellátási lánc modernizálását díjazták.

A Stratasys F170 rendszere az üzem meghatározó része, korábban kiszervezett gyártótevékenységeket végeznek házon belül vele, amivel komoly anyagiakat spóroltak meg. Csak futószalag-szerszámokon, például markolórobotokon kb. 20 ezer euró volt a megtakarítás.

Így kevésbé függenek a beszállítóktól, nagyobb a gyártás feletti kontrolljuk, összességében valamennyi tevékenységük rugalmasabbá vált, termékeik hamarabb kerülnek piacra. A törékeny és drága alumínium-markolókat például printelt alternatívákkal helyettesítették. Ha egy eszköz meghibásodik, órákon belül nyomtatható az olcsó pótlás.

Az üzemben tanulmányozzák, hogy a 3DP hogyan használható még fel a hatékonyság növelésére. A világjárvány pedig felgyorsítja az additív gyártás széleskörű elterjedését, az átállást az ipar 4.0-ra.

Címkék: trendek jövő ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5115975200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása