HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A MakerBot csatlakozik a Google oktatási kezdeményezéséhez

ferenck 2020.07.01. 08:00

A MakerBot életében mindig kulcsszerepet játszott az oktatás. Technológiáik az Egyesült Államokban és szerte a világon többezer iskolában vannak jelen. A 3DP területén kevés cég fejt ki annyira sokoldalú tevékenységet, mint ők.  

A brooklyni székhelyű vállalat folyamatosan tökéletesíti gépeit, anyagait, programjait, és mindezek mellett speciális anyagokat, például felhőplatformot kínál diákoknak, tanároknak. Legutóbb pedig bejelentették, hogy a csatlakoznak a Google integrált oktatási kezdeményezéséhez (Google for Education Integrated Solutions Initiative).

Az új integrációval a 3DP felhasználók áramvonalasabb munkafolyamatokat, hatékonyabb nyomtatás-előkészítést stb. kapnak. Ezeket az előnyöket a legváltozatosabb technológiai eszközökön élvezhetik.

3dnyomtats_makeros.jpg

A fájlkezelés kritikus tényező, és a MakerBot felhőszolgáltatása otthonról, osztályteremből stb. egyaránt használható, a 3D printek előkészítése, a folyamatok feletti kontroll bárhonnan kivitelezhető. Tanárok megoszthatják, értékelhetik diákok munkáit, közvetlenül elirányíthatják őket a Google Osztályterembe, ahol kinyomtathatják az anyagot.

A Google partnereként, tanároknak és diákoknak könnyebbé tesszük a csatlakozást a MakerBot ökoszisztémához, a hozzáférhető eszközök és erőforrások használatát. El vagyunk kötelezve a 3D nyomtatás oktatása mellett, és folytatjuk a tanulást és az innovációt növelő lehetőségek kialakítását” – jelentette ki Nadav Goshen, a cég vezérigazgatója.

A Google kezdeményezése fejlesztőknek is nyújt támogatást, erőforrásokat, tanfolyamokat és tréningeket kínál, trendeket figyelhetnek meg, eseményeken vehetnek részt, fejlesztői csoportokhoz csatlakozhatnak.

A technológiák már a világjárvány előtt rendelkezésre álltak, de a mostani (különösen az amerikai) helyzetben, amikor rengetegen otthonról dolgoznak, tanulnak, különösen fontossá váltak.

A fiatalabb generációk technikailag ugyan általában többet tudnak, mint elődeik, az „új normálishoz” történő alkalmazkodás (fájlok távirányított kezelése stb.) viszont mindenki számára kritikus.

A MakerBot termékeit Magyarországon a FreeDee forgalmazza.

Címkék: oktatás Google MakerBot FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8115975098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása